20 år: Wozniackis kometkarriere

16x9

Caroline Wozniacki fylder den 11 juli 20 år. Og selvom det er en ung alder, så har den danske tennisstjerne allerede en lang karriere bag sig.

Danskeren startede allerede som 13-årig i 2003 med at spille internationale turneringer for spillere under 18 år.

Vi har kigget tilbage på den danske tennisdarlings højdepunkter i årene der er gået.

2003
Caroline Wozniacki debuterer på ITF-touren for spillere under 18 år, selvom danskeren selv kun lige er fyldt 13 år. I første turnering i København når danskeren finalen, hvor hun taber første runde.

Allerede ugen efter er Wozniacki i aktion igen. Denne gang gælder det endnu en ITF turnering, denne gang i Kolding. Og her gik danskeren hele vejen. I finalen besejrede hun den tre år ældre Hanne Skak Jensen i tre sæt. Wozniacki begyndte så småt at gøre sig bemærket på den internationale scene.

2004
Caroline Wozniacki fortsatte året, hvor 2003 slap, med sejr på den internationale juniortour. Fra februar til marts vandt danskeren 20 kampe i træk, hvilket resulterede i fire singletitler og et gigantisk hop på juniorverdenranglisten.

Sommeren blev brug i Danmark, hvor Caroline Wozniacki var rykket op i de voksnes rækker, da hun deltog i senior DM på KB i København. Den bare 13-årige pige var i Danmark kendt som et talent, men da hun efter en uge med lutter sejre kunne kalde sig dansk seniormester, så var de fleste sikre på, at her var et ekstraordinært talent. Wozniacki blev den yngste danske seniormester nogensinde.

I efteråret strøg Wozniacki, som 14 årig, til tops i Osaka Mayors Cup, en af de mest prestigefyldte juniorturneringer i verden.

2005
Året hvor Caroline Wozniacki trådte ind på den helt store scene, WTA-touren. I Cincinnati var danskeren blevet tildelt et Wild Card. Dog kunne hun ikke gøre noget op mod den topseedede top-10 spiller

Samtidig med sin debut på de voksnes tur fortsatte det danske tennistalent på juniorernes tour. Her blev det i slutningen af året til den største præstation nogensinde for Wozniacki. Ved Orange Bowl i Florida gik danskeren nemlig hele vejen. Orange Bowl bliver betragtet som det uofficielle VM. Danskeren var nu blandt de absolutte kommende stjerner.

2006
Årets helt store højdepunkt for Wozniacki kom, da hun i sommeren dette år vandt juniorrækken i single ved Wimbledon. Det var første gang i mere end 60 år end dansker vandt en singlerække ved Wimbledon.

Wozniacki var begyndt at spillere flere og flere seniorturneringer. Det var kun de helt store juniorturneringer der nu havde interesse. I slutningen af året vandt hun igen Osaka Mayors Cup, en turnering der blev den sidste juniorturnering for danskeren. På de voksnes verdensrangliste sluttede Wozniacki året som nummer 237. I 2006 modtog Wozniacki også Hans Justs idrætspris.

2007
Fra årets start havde Wozniacki fuld fart på seniorkarrieren. I både Italien og USA strøg danskeren til tops ved mindre seniorturneringer, hvilket betød danskeren stille og roligt kravlede op ad verdensranglisten.

I både Wimbledon og US Open vandt Wozniacki første runde i hovedturneringen, hvilket betød Wozniacki brød igennem til top-100 og sluttede året som nummer 67.

2008
Et stort dansk tennisår starter allerede i februar, da Wozniacki for første gang besejrer en top-10 spiller, da hun besejrer Marion Bartoli.

August bliver dog den helt store måned, da Wozniacki vinder sin første WTA-turnering i Stockholm og senere på måneden når tredje runde ved OL i Beijing. I slutningen af måneden vinder hun endnu en turnerin i New Haven, inden hun når fjerde runde i US Open.

2009
Danskeren starter året med at have matchbolde mod selveste Serena Williams i Sydney, men taber. Det bliver til endnu tre turneringssejre i Ponte Vedra Beach, New Haven og Eastbourne.

Dog er det uden tvivl præstationen ved US Open i New York folk vil huske. Med den ene sejr efter den anden når Wozniacki helt til finalen. Her møder hun dog overmagten i Kim Clijsters. Præstationen skaber tennisfeber i hele Danmark, og i slutningen af året modtager Wozniacki BT´s guld for præstationen. Danskeren slutter året med deltagelse ved masters i Doha og en placering som nummer fire i verden.

Årets sluttes af med turneringssejr på hjemmebane i Odense og en historisk høj placering som nummer 12 på verdenranglisten.

2010
Som nummer fire i verden er forventningerne store til Caroline Wozniacki. Med fjerde runde ved Australian Open, kvartfinale ved French Open og fjerde runde ved Wimbledon er præstationerne dog ikke helt på toppen.

En enkelt turneringssejr er det blevet til, da Wozniacki genvandt titlen i Ponte Vedra Beach. Et af sæsonens højdepunkter kommer i august, når danskeren er hovednavn ved en nyetableret WTA-turnering i Farum.


Caroline Wozniacki:

Født: 11 juli 1990 i Odense

Højde: 1.77

Vægt: 58 kilo

Singlesejre: 7

Kampe vundet/tabt 203/86

Præmiepenge: 25 millioner kroner