Olsen: Eriksen spiller for meget

16x9
Christian Eriksen var Danmarks bedste mod England Foto: Scanpix

Ajax-spilleren Christian Eriksen ligner på forhånd en nøglefigur for det danske fodboldlandshold forud for den vigtige EM-kvalifikationskamp i Oslo mod Norge den 26. marts.

Midtbanespilleren er i øjeblikket i storform, men landstræner Morten Olsen, som tirsdag udtog til sin trup til opgøret, er bekymret for den megen spilletid, som den 19-årige playmaker får i sin hollandske klub.

"Han løber for meget. Det er selvfølgelig fint med den spilletid, han får, men det må heller ikke blive for mange meter, han løber. Han er kun 19 år, så han skal styres til træningen, når vi samles," siger Morten Olsen.

"Det er godt, at vores spillere får fast spilletid, men den sidste måned har han været i gang med de såkaldte engelske uger med rejser og kampe hele tiden. Og det slider på en ung mand," forklarer Morten Olsen

Norge ved godt, Eriksen er god
Den norske landstræner, Egil "Drillo" Olsen, har også lagt mærke til og rost Christian Eriksen, og Morten Olsen har det fint med, hvis nordmændene koncentrerer sig om Christian Eriksen.

"De må meget gerne kun have fokus på Christian Eriksen. Det passer mig ganske fint," siger Morten Olsen.

Norge fører gruppe H med ni point for tre kampe, mens Danmark er på tredjepladsen med seks point for tre kampe. Portugal har syv point efter sine første fire kampe.

Efter kampen mod Norge rejser Danmark til Slovakiet, hvor en venskabskamp venter den 29. marts.