Pytlick: Forholdene er uværdige

Håndboldlandstræner Jan Pytlick er bestemt ikke imponeret over de forhold, der er under VM i Brasilien.

"Jeg er skuffet. Disse forhold er ikke et VM værdigt," siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Jeg vil ikke lyde negativ og forkælet, og det er interessant at komme ud at spille i en anden kultur. Men prøv at høre her. Jeg sad i hallen og så kampen mellem Elfenbenskysten og Sverige, og der var nøjagtigt 49 tilskuere. Jeg talte dem," fortæller Pytlick.

Store planer
Brasilien blev i 2009 tildelt værtskabet, da arrangørerne fremlagde en imponerende plan med nye haller, flotte hoteller og god infrastruktur. Desuden slog man på at ville udbrede sporten i det fodboldtossede land.

Men den plan er ikke overholdt. Kampene spilles i gamle og noget nedslidte haller, og det med at udbrede sporten fungerer heller ikke, mener Pytlick.

"Jeg synes, det er i orden, at man spiller VM i Brasilien for at brede sporten ud på verdensplan. Men når brasiliansk tv ikke en gang viser Brasiliens egne kampe, hvad er så idéen med det?"

Gør nu noget
"Så bliver det ikke bredt ud. Det virker ikke som om, det brasilianske håndboldforbund har lavet en strategi. Hvorfor bliver alle håndboldspillere på 12 år ikke transporteret i hallen for at se de kampe? Gør nu noget for at hype det," siger Pytlick.

Det brasilianske håndboldforbund medgiver ifølge avisen, at tilskuertallene ikke har været imponerende, men at forbundet fortsat forsøger at skabe opmærksomhed om mesterskabet.

Danmark spiller mandag aften 1/8-finale mod Japan.