Danske starbådsejlere vinder VM-bronze

16x9

Med en fornem slutspurt vandt starbåd-sejlerne Claus Olesen og Michael Hestbæk overraskende VM-bronze fredag i den franske by Hyeres.

Resultatet betyder, at de to sejlere landede en dansk OL-plads i starbåd.

Ved mesterskaberne i Hyeres sluttede Claus Olesen og Michael Hestbæk den sidste sejlads med en tredjeplads, og det rakte til bronzen.

Overrasket over bronze
VM-bronzemedaljerne kom fuldstændig bag på de to danske sejlere.

"Det havde jeg overhovedet ikke regnet med. Vi gik i gang med det her for at få en OL-billet. Det var i sig selv tvivlsomt, og nu står vi her med en VM-bronze. Det havde vi slet ikke regnet med," siger Michael Hestbæk, og fortsætter:

"Vi havde håbet på top-10, for det vidste vi ville udløse en OL-billet. Vi har mere end nået vores målsætning, så det er superfedt."

Sikrer dansk OL-plads
Officielt sikrede den danske sejlerduo en dansk nationsplads til det kommende OL i England. Men reelt har de allerede sat deres egne navne på pladsen i starbåd.

"Vi er så langt foran i kvalifikationen, at ingen kan nå os. Selvom de andre vinder det sidste stævne, og vi bliver sidst, så får vi pladsen. Det er en formalitet," siger Hestbæk.

Michael Hestbæk deltog ved OL i starbåd-klassen i 1996, og kollegaen Claus Olesen deltog ved OL i 2004.

VM i starbåd blev vundet af brasilianerne Robert Scheidt og Bruno Prada, mens englænderne Lain Percy og Andrew Simpson blev nummer to.