Stokholm gemmer alderen væk på landsholdet

16x9
Nicolai Stokholm ser frem til at blive en del af landsholdslejren Foto: Scanpix

Det var en overraskelse for mange, at Nicolai Stokholm var blandt de udvalgte, da landstræner Morten Olsen i den forgangne uge præsenterede det landshold, der skal møde Slovakiet på onsdag i en venskabskamp.

Ikke så meget af sportslige grunde, for Stokholm har vel aldrig været bedre, men fordi FC Nordsjællands anfører har rundet de 36 år og ikke har spillet på landsholdet i seks år.

Men for Stokholm, der lørdag var med i FCN's 6-1-sejr over Silkeborg i Superligaen, er den fodboldmæssigt fremskredne alder ikke noget tema.

"Jeg lever i nuet og går jo ikke og tænker på alderen til daglig. Jeg går ikke og tænker, at nu er jeg 36 år og 150 dage og i morgen er jeg en dag ældre," lyder det fra Stokholm, der vil være 38 år, når VM spilles i Brasilien i 2014.

Frisk på mandag
Men så langt ud i fremtiden tænker han ikke.

"Jeg forsøger at fokusere på det, jeg går og laver til dagligt. Vi har gang i noget meget spændende herude i Farum, og så glæder jeg mig selvfølgelig til at møde i landsholdslejren," siger FCN-anføreren.

Han lod sig lørdag skifte ud i pausen mod Silkeborg ved stillingen 5-0.

"Jeg har haft lidt virus i kroppen de seneste par dage, men det betyder forhåbentlig ikke noget for landsholdet. Nu kan jeg slappe af søndag, og så er jeg frisk på mandag, når vi samles," siger Nicolai Stokholm.