Få overblikket: Så mange profiler har forladt Superligaen

16x9

Med Brøndbys salg af Michael Krohn-Dehli forlod endnu en stor profil den danske Superliga.

For den danske landsholdsspiller er langt fra det første store navn, der dropper den bedste danske fodboldrække denne sommer.

Sporten.tv2.dk giver dig her overblikket over, hvilke profiler, der ikke længere tjener til dagen og vejen på dansk græs.

Michael Krohn-Dehli - Fra Brøndby til Celta Vigo
Det var ikke ligefrem chokerende, da det i dag blev offentliggjort, at landsholdsspilleren forlader dansk fodbold. En fremragende EM-slutrunde gjorde Brøndby-kanten til et af de varmeste tranfernavne i dansk fodbold. Flere klubber var nævnt - blandt andre den franske danskerklub Evian - inden spanske Celta Vigo kom ind i billedet.

Dame N'doye - Fra FC København til Lokomotiv Moskva
Det stod også skrevet i sol, måne, stjerner og alle andre steder, at FCK-topscoreren ville prøve sig af i en større klub på den anden side af sommerferien. Senegaleseren var så godt som Trabzonspor-spiller inden russerne kom og smed - eftersigende - godt 50 millioner kroner ned i FCK's klubkasse.

Mathias 'Zanka' Jørgensen - Fra FC København til PSV Eindhoven
Forsvarsspilleren havde kontraktudløb i hovedstaden, så skiftet var på plads længe inden der stod sommer på kalenderen. 'Zanka' debuterede i weekenden for sin nye klub, da han fik de sidste minutter i PSV's anden kamp i Æresdivisionen.

Jakob Poulsen - Fra FC Midtjylland til Monaco
Landsholdsspilleren har flere gange ytret, at han gerne ville prøve sig af i udlandet endnu engang, efter at hans første eventyr (i Heerenveen) ikke blev særlig vellykket. Derfor var muligheden i et fransk skattely i en stor traditionsklub, der frister en tilværelse i den næstbedste række, særdeles kærkommen.

Andreas Bjelland - Fra FC Nodsjælland til Twente
Midterforsvareren er endnu en dansk landsholdsspiller, der ikke længere kan opleves på de danske fodboldstadions weekend efter weekend. Bjelland har fået en flot start i den hollandske klub - og er allerede blevet rost for sine præstationer i udlandet af landstræner Morten Olsen.

Tobias Mikkelsen - Fra FC Nordsjælland til Greuther Fürth
Den fodrappe fløj har efterhånden slået sit navn fast som første-udfordrer til Dennis Rommedahl på landsholdet. Efter tre fine indhop ved EM-slutrunden i Polen og Ukraine tidligere på sommeren, gjrode Mikkelsen givetvis også sit navn mere kendt uden for landets grænser.

Eric Djemba-Djemba - Fra OB til Hapoel Tel Aviv
Den tidligere Manchester United-spiller blevet vejet - og fundet for let - i det fynske efter fire år. Derfor forlod camerouneseren Odense Boldklub på en fri transfer. Efterfølgende har israelske Hapoel Tel Aviv så kastet deres kærlighed på Djemba-Djemba.

Søren Rieks - fra Esbjerg til NEC Nijmegen
Som oprykker er det vel lige på grænsen, at kalde Rieks et skifte væk fra Superligaen, men ikke desto mindre ryger han med på denne liste. Rieks har landskampe på CV'et, og var bestemt en af de allerstørste profiler på vestjydernes hold.