TV-penge: Superliga-millioner på spil lige nu

16x9
FC København er med førstepladsen sikker på at få flest tv-penge efter 11. spillerunde Foto: Scanpix

De sidste kampe i Superligaens 11. spillerunde bliver afviklet søndag og mandag, og her er der mere end point på spil. Når runden er overstået skal en ordentlig bunke tv-penge fordeles, og dermed bliver klubbernes placering i tabellen lige pludselig yderst central.

Ifølge Tipsbladet skal 130 millioner kroner fordeles efter henholdsvis 11., 22. og 33. spillerunde i modsætning til tidligere, hvor pengene blev uddelt halvvejs i sæsonen og efter sæsonens sidste kampe.

Se også: Følg dagens Superligakampe live

43 millioner skal dermed kastes efter klubberne på nuværende tidspunkt, og allerede nu står det klart, at FC København løber med den største sum, lige som AaB er sikker på at få det næststørste beløb som følge af klubbens andenplads.

Til gengæld kan de sidste kampe skabe store omrokeringer i tabellen - eksempelvis har en sejr en stor økonomisk betydning for Silkeborg IF, der i øjeblikket indtager sidstepladsen i ligaen.

Det er ikke offentliggjort, hvor mange penge placeringerne præcist giver, men ifølge Tipsbladet vil fordelingen komme til at se således ud:

1. pladsen -  9,4 mio. kroner

2. pladsen -  7,3 mio. kroner

3. pladsen -  5,6 mio. kroner

4. pladsen -  4,2 mio. kroner

5. pladsen -  3,9 mio. kroner

6. pladsen -  3,2 mio. kroner

7. pladsen -  2,6 mio. kroner

8. pladsen -  2,1 mio. kroner

9. pladsen -  1,7 mio. kroner

10. pladsen -  1,3 mio. kroner

11. pladsen -  1,07 mio. kroner

12. pladsen -  429.000 kroner