DBU: Selvfølgelig er det matchfixing, Wichmann

16x9
Wichmann er skyldig i matchfixing, slår DBU fast Foto: Polfoto

Kristoffer Wichmann har indrømmet at have spillet på en af sine egne kampe, men mener fortsat ikke, at der er tale om såkaldt matchfixing.

Spilleren har kun spillet på sit eget holds sejr, og har desuden været helt alene om det, siger han.

Men hos DBU fremkalder udtalelserne fra Wichmann kun hovedrysten.

-Det er den samme gamle sang fra Wichmann. Det at spille på sine egne kampe, er det vi kalder matchfixing på niveau et. Vi betragter det som matchfixing, fordi man nu kan spille på kampens første gule kort, det første røde kort, det første frispark, siger kommunikationschef i DBU, Lars Berendt, til sporten.tv2.dk.

8. december 2012 – DBU melder ud, at der er en stor matchfixingsag på vej i Danmark. Unionen har arbejdet på sagen siden september 2011, men det er først i marts og juni 2012, at der er kommet gennembrud i sagen. Siden har DBU indsamlet beviser.

4. februar 2013 – DBU idømmer Wichmann seks måneders karantæne for matchfixing. Han må først spille fodbold igen den 5. august. FC Vestsjælland suspenderer ham ved samme lejlighed. Han får karantænen for at have forsøgt at spille på sine egne kampe. Wichmann anker dommer.

10. februar 2013 – Wichmanns advokat Henrik Stagetorn udtaler, at beviserne i sagen er ubrugelige og mangelfulde.

28. februar 2013 – DBU melder Wichmann til politiet. Hovedpersonen nægter fortsat at have begået matchfixing.

14. marts 2013 – DBU’s appeludvalg vælger at afvente politiets efterforskning, inden man træffer afgørelse i appelsagen. Samtidig giver man udsættelsen opsættende virkning, og dermed må Wichmann spille fodbold igen.

15. marts 2013 – FC Vestsjælland ophæver suspenderingen som følge af appeludvalgets beslutning, og Wichmann deltager i sin første træning i halvanden måned.

2. april 2013 – Wichmann går til bekendelse og erkender, at han har spillet penge på kampe, han selv har været involveret i. Men han afviser at have deltaget i matchfixing. Samtidig efterkommer FC Vestsjælland et ønske fra Wichmann om at ophæve hans kontrakt, fordi han er påvirket af sagen.

13. maj 2013 - DBU's appeludvalg nedsætter Wichmanns straf til fem uger, så den udløber den 30. juni. Desuden får han en bøde på 25.000 kroner.

20. juni 2013 - Politiet dropper at rejse en sag mod Kristoffer Wichmann på grund af manglende beviser