Team Esbjerg får endnu en nordmand i målet

16x9
Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen (t.h.) får endnu en norsk målvogter i sin trup til næste sæson Foto: Polfoto

Verdensklassekeeperen Kari Grimsbø får en landsmand som makker i Team Esbjerg-målet i næste sæson.

Den vestjyske håndboldklub har nemlig været en tur i Norge for at finde sin nye målvogter - den 24-årige Emily Stang Sando, der har spillet to A-landskampe for de norske håndboldkvinder.

- Jeg ønsker først og fremmest at udvikle mig til et højere niveau, og så vil jeg gerne have nye udfordringer ved at spille håndbold i en anden liga i et nyt land. Udsigten til at skifte giver mig allerede nu sommerfugle i maven af glæde, siger Emily Sando i en pressemeddelelse.

Sando har i de seneste tre sæsoner reddet bolde for Flint Tønsberg i den norske liga. I juni 2010 fik hun sin debut for Norges landshold i en 25-24-sejr over Danmark og spillede siden også i en landskamp mod Rusland.

I den kommende weekend kan hun få flere landskampe på sit cv, for hun er med på det norske landshold, der skal spille i firenationersturneringen Nettbus Open i Göteborg.

Ifølge Team Esbjergs pressemeddelelse var flere norske topklubber ude efter Emily Sando, men Kari Aalvik Grimsbø overtalte hende til at vælge Esbjerg i stedet.

EMILY STANG SANDO

  • Position: Målvogter
  • Fødselsdato: 08.03.1989
  • Tidligere klubber: Flint Tønsberg, Holmestrand, Larvik, Larvik Turn, Tønsbergs Turn
  • A-landskampe for Norge: 2