Dansk stortalent føler sig mere og mere tysk

16x9
Jannik Vestergaard Foto: Scanpix

Han er fast mand i en tysk Bundeliga-klub. En talentfuld forsvarsspiller og bare 20 år gammel - og så har han dansk pas.

Men det er ikke sikkert, at Jannik Vestergaard nogensinde kommer til at spille på det danske A-landshold. Det danske stortalent har nemlig dansk far og tysk mor, og derfor kan han optræde for både Danmark og Tyskland - og han føler sig mere og mere som tysker efter tre år i Hoffenheim.

- Det er klart, at jeg bliver præget af det miljø, jeg bevæger mig i. Og i og med, at jeg er tysk, er det nærliggende, at jeg også føler mig mere tysk, jo mere jeg bevæger mig hernede, siger Jannik Vestergaard til tv2.dk.

Han spiller i dag på det danske U21-landshold, men først når han en dag eventuelt får debut på A-landsholdet, forsvinder muligheden for, at tyskerne kan snuppe ham for næsen af landstræner Morten Olsen. Den første A-landskamp, Vestergaard spiller, afgør for altid, hvilket land han skal repræsentere.

Hvis du skulle vælge i dag, spillede du så for Danmark eller Tyskland?

- Mit umiddelbare svar ville være Danmark, for det er der, jeg er vokset op. Men jeg skal da ikke lægge skjul på, at jeg også kunne forestille mig at spille for Tyskland, erkender en splittet Jannik Vestergaard, der ikke har truffet nogen endelig beslutning.

Fordi der ikke er nogen, der har tvunget ham til det. Det bliver han først, hvis Morten Olsen en dag ringer - eller Joachim Löw.