Aalborg DH truet af tvangsopløsning

16x9

Det er langt fra sikkert, at Aalborg DH spiller med, når den nye sæson i Dame Håndbold Ligaen begynder om bare ni dage.

Ifølge tv2.dk's oplysninger er der lige nu kæmpe kaos i kulisserne i den nordjyske håndboldklub. Flere af profilerne er desperate efter at komme væk, og kreditorerne hiver og flår i klubkassen for at få deres penge.

Nu er selskabet bag Aalborg DH så også blevet begæret tvangsopløst af Erhvervsstyrelsen, fordi klubben ikke har afleveret et årsregnskab - selv om deadline var den 30. maj. På trods af rykkere har nordjyderne ikke givet lyd fra sig, og derfor har Erhvervsstyrelsen nu bedt skifteretten i Aalborg om at tvangsopløse klubben.

Det betyder, at klubben reelt er i fare for at lukke.

En tvangsopløsning kommer dog næppe til at ske før sæsonstarten den 6. september. Skifteretten i Aalborg oplyser til tv2.dk, at den først har modtaget begæringen fra Erhvervsstyrelsen i mandags, og i løbet af de kommende uger vil Aalborg DH's ledelse blive indkaldt til en samtale i skifteretten, hvor håndboldklubben får mulighed for at forklare sig. Først derefter vil en eventuel tvangsopløsning af klubben kunne ske.

Men Erhvervsstyrelsen er ikke de eneste, der savner at se et regnskab fra Aalborg DH.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) mangler også stadig at se - og godkende - klubbens regnskab, og derfor står Aalborg DH stadig på DHF's sorte liste over klubber, der ikke kan indgå kontrakter. Et kæmpe problem for nordjyderne, der i forvejen har en af de smalleste trupper i ligaen. 

Aalborg DH-direktør Bøje Larsen. Kan du garantere, at Aalborg DH ikke går konkurs, og at klubben stiller op til den nye sæson i ligaen?

- Det er jo svært at garantere ting, men jeg håber dælme, at vi er med. Vi skal have nogle ting på plads, og det hele skal være klar til at starte. Og der mangler vi nok lige et par dage - men mon ikke det går, lyder det optimistisk fra Bøje Larsen til tv2.dk

Spillerne kræver flere hundredetusinde kroner
Han ønsker ikke at uddybe nærmere, hvorfor han ikke kan garantere, at klubben undgår konkurs og indleverer det regnskab, som både Erhvervsstyrelsen og Dansk Håndbold Forbund savner at se.

Samtidig hober regningerne sig op på direktørens bord.

Spillerforeningen har på vegne af cirka 10 nuværende og tidligere Aalborg-spillere sendt et krav om betaling af blandt andet manglende feriepenge til Aalborg DH og givet klubben en deadline til på fredag. Er pengene ikke indbetalt der, vil Spillerforeningen slæbe Aalborg DH i voldgiftsretten og begære klubben konkurs.

Ifølge tv2.dk's oplysninger er det samlede krav fra Spillerforeningen på op imod 200.000 kroner. Det ønsker hverken Spillerforeningen eller Aalborg DH dog at bekræfte.

Udover pengene til Spillerforeningen ligger der muligvis også endnu en stor regning med en truende betalingsdato på Aalborg-direktørens bord. Fredag er nemlig også deadline for klubberne til at indbetale til den såkaldte dommerpulje i Dansk Håndbold Forbund - et gebyr, som klubberne skal indbetale for at kunne spille med i ligaen.

Dansk Håndbold Forbund oplyser til tv2.dk, at hver klub senest fredag skal have indbetalt knap 90.000 kroner - men forbundet vil ikke hverken be- eller afkræfte, om Aalborg DH har indbetalt det, klubben skylder.