Rosenborg-sang chokerer: Homohetz og nazihyldest

Rosenborg spiller norsk pokalfinale mod Molde om to uger. Og i den forbindelse har klubben valgt at lave en rocksang.

Den officielle pokalfinalesang hedder ”Gullet ska’hjæm” og er meget uskyldig. Men samtidig florerer der på Spotify og iTunes en uofficiel udgave af sangen, der hedder ”Bombefly”.

Hvor der i den officielle udgave synges: ”Den beste presangen en trønder kan få, er å få banke de søte små blå”. Så er den uofficielle udgave ikke nær så uskyldig. ” Røkke e homo”, ” horepakket Tornekrattet” og ”hate, hate, hate Molde by”.

Den nye tekst er skrevet af rapperen Shitrich. Og han har også nævnt Rosenborgs danske spiller Nicki Bille i teksten: ”Ska finn mæ et tornekratt, spark dæm ned som Bille”.

- Selvfølgelig er jeg ude på at provokere. I fodboldsammenhæng har Molde mod Rosenborg altid været en af de største hadekampe i norsk fodbold, siger Shitrich til TV 2 Norge.

- Planen var enkel: Lav den pokalfinalesang, som alle elsker, men ikke tør skrive højt, siger han.

Men sangen har skabt en del reaktioner på nettet blandt Moldes fans, der beskylder Shitrich for homohetz og nazihyldest.

- Hvis det er det bedste, man kan komme op med, homohetz og nazihyldest, så skal de bare fortsætte, siger lederen af Moldes fangruppe, Oddmund Bjerkeset.

Men han håber ikke, at hverken Rosenborg eller klubbens fangruppe Kjernen står bag sangen.

Og det understreger Kjernens leder, at fangruppen ikke gør.

Se og hør Nicki Bille i den officielle udgave af Rosenborgs pokalfinalesang øverst.