Ekspert: Så høj bliver Magnussens løn

16x9

I de fleste sportsgrene går succes ofte hånd i hånd med forbedret økonomi. Det er bestemt også tilfældet i motorsport.

Ifølge sponsorrådgivningsbureauet Promovator kan Kevin Magnussen godt se frem til noget af et lønhop, hvis og når han tager skridtet ind i motorsportens kongeklasse.

- Der er massiv forskel fra at køre formel Renault 3.5 til at køre formel 1. Og der er ingen tvivl om, at Kevin Magnussen vil komme til at øge sin nuværende løn betragteligt, hvis han kommer til at køre Formel 1.

- Hvis man skal se i forhold til den nuværende aftale på McLaren teamet, så kommer lønnen til at ligge et sted imellem 12 og 17 mio. kr. eksklusiv sponsorater. Kevin Magnussen har så den fordel, at han både er blevet udviklet af McLaren tidligere og har vundet sin nuværende klasse. Det gør ham attraktiv for andre end McLaren, og dermed har han også incitament for et højere startniveau, siger adm. direktør i Promovator, Christian Vollerslev til tv2.dk

Med udsigten til det gevaldige løft i indtjening kan den unge Magnussen nu også begynde at måle sig med de største i dansk idræt.

- I Danmark vil han indtjeningsmæssigt komme til at træde ind i top fem til otte stykker. Og han vil sikkert være i top tre i løbet af de følgende år, såfremt han performer godt. Trods succes vil han dog stadig have et stykke vej op til Caroline Wozniacki.

- Mit bedste bud vil være, at Kevin Magnussen fra starten af vil kunne skabe personlige sponsorindtægter for mellem fem til ti millioner kroner om året. Personlige sponsoraftaler som dem vi eksempelvis kender fra Tom Kristensen og Rolex eller Caroline Wozniacki og Danske Invest. Men over tid har han klart potentiale til at tjene tre til fem gange mere, hvis han altså bliver en succes i Formel 1, siger adm. direktør i Promovator, Christian Vollerslev til tv2.dk