Riis: Kæmpefejl at droppe Wiggins til Touren

16x9
Tinkoff-Saxo-direktøren ville ikke have accepteret det, hvis to af hans stjerneryttere var uvenner som Froome og Wiggins Foto: Polfoto

Med kun 15 dage til de første cykeltråd i årets Tour de France er det stadig usikkert, om Team Sky stiller med både Chris Froome og Bradley Wiggins - eller om det dårlige forhold mellem de to tidligere Tour-vindere betyder, at 2012-vinderen Wiggins må blive hjemme.

Wiggins har sagt, han ikke forventer at komme med til Touren på grund af rivaliseringen med Froome.

Men det vil være en "kæmpefejl", hvis Sky dropper Wiggins, siger Bjarne Riis, der synes, Sky har grebet hele balladen forkert an.

- Først og fremmest må jeg sige, at nu er det jo ikke mit hold. Heldigvis, siger Tinkoff-Saxo-bossen til tv2.dk.

- Men der er ingen tvivl om, at jeg ville have grebet det anderledes an. Det er lidt trist at se, at det skulle tage den drejning og lade det gå så vidt. Det ville jeg i hvert fald ikke have kunnet acceptere på mit hold. Det er helt sikkert. At to ikke skulle kunne enes om det, fastslår Riis.

- Sky kan jo gøre, hvad de har lyst til, men jeg mener afgjort, at det er en kæmpefejl, hvis de ikke har Wiggins med, siger Bjarne Riis til tv2.dk.

Bradley Wiggins vandt Tour de France for to år med løjtnanten Froome på andenpladsen. Allerede dengang mente mange dog, at Froome kunne have kørt fra Wiggins, hvis han ville, og sidste år vandt Froome så Touren, da Wiggins ikke kunne deltage på grund af en skade.

Men Wiggins eller ej - så glæder Riis sig til årets Tour og til duellen mellem Froome og Contador, der ser meget tæt ud - ikke mindst efter Contador kørte fra Froome for nylig i bjergene i Dauphine.

- Jeg har ikke set Contador bedre hos os. Om han har været bedre end det, skal jeg ikke kunne udtale mig om, men mens han har været hos os, der er der ingen tvivl om, at det er det stærkeste, jeg har set ham, fastslår Riis.

Tour de France begynder den 5. juli i engelske Leeds, og du kan følge alle etaperne på TV 2 og TV 2 Play.

  • Tour de France køres i år fra den 5. juli til den 27. juli
  • Feltet skal i alt tilbagelægge 3656 kilometer fordelt på 21. etaper
  • Løbet starter denne gang i Leeds i England
  • Der er traditionen tro både flade etaper, bjergetaper samt en enkeltstart på programmet, og så er der i år indlagt en brostensetape tidligt i løbet. Her skal rytterne køre i den berømte og berygtede Arenberg-skov.
  • Du kan læse mere om de enkelte etaper her
  • Som altid kan du følge tv2.dks live-opdatering fra løbet, lige som TV 2 og TV 2 Play sender flere timer fra det franske hver eneste dag