Ottesen før ny EM-finale: Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

16x9
Jeanette Ottesen svømmer fredag aften finale i 100 meter butterfly Foto: Polfoto

Du kan følge EM i svømning LIVE og On Demand på TV 2 PLAY

Den danske fartdronning, Jeanette Ottesen, har fået alvorlig modstand i sine bestræbelser på at få mere guld til medaljeskabet. Svenskeren Sarah Sjöström har hidtil hevet hele tre guldmedaljer og en sølv hjem til Sverige, og danskeren har svært ved at se, hvordan hun skal slå sin kun 21-årige konkurrent.

- Jeg ved ikke, hvad det er, Sarah ligger og laver. Jeg kan ikke hamle op med det. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Hun er jo smadderdygtig, og hun kan jo bare noget, vi andre ikke kan, siger Jeanette Ottesen til TV 2 Sporten.

Sjöström var som den eneste hurtigere end Jeanette Ottesen i finalen i 50 meter butterfl. Torsdag vandt hun sølv i 200 meter holdkap, onsdag tog hun guld i 100 meter fri, og så var hun med i den svenske holdkap, som vandt guld, efter Danmark blev diskvalificeret.

- Altså jeg slår hende på rigtigt mange ting. Jeg slår hende på starter, vendinger og undervandsarbejde, men hendes svømning er ekstrem unik, og hun ligger så højt i vandet, at det halve kunne være nok, og det er det, hun slår mig på, vurderer Jeanette Ottesen er grunden til, at hendes svenske konkurrent for tiden dominerer fartdisciplinerne.

I stedet for at ærgre sig mere end højst nødvendigt, arbejder Jeanette Ottesen videre med sin egen svømning og accepterer, at hun har fået en ny konkurrent i verdensklasse.

- Jeg ved ikke, om det er frustrerende. Der popper nogle vilde talenter op engang imellem, og hun er en af dem. Og hun kommer til at være her i mange år, og hun er jo stadigvæk ung, så det er bare sådan det er, lyder det fra danskeren.

Jeanette Ottesen skal nok en gang dyste mod Sarah Sjöström, når hun fredag aften deltager i finalen i 100 meter butterfly. Følg EM i Svømning direkte på TV 2 Play.

EM på TV 2 Play

  • TV 2 sender alt fra EM i svømning direkte
  • Få det hele med: Følg EM i svømning LIVE og On Demand på TV 2 Play
  • Se hele sendeplanen HER
  • ADGANG TIL TV 2 PLAY: 
    Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet, skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Marketplace (Windows Phone/Windows 8).
  • Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du oprette dig som bruger på play.tv2.dk
  • Du kan også få alle de seneste EM-nyheder på emsvoem.tv2.dk