Italiener vandt dramatisk Vuelta-etape

Se alt fra Vuelta a España på TV 2 Play

Mens løbets samlede favoritter tog det roligt, triumferede den italienske Cannondale-rytter Alessandro De Marchi på fredagens 169 kilometer lange 7. etape af Vuelta a Espana.

Italieneren kørte alene i mål efter mere end tre timer i udbrud, hvor han først sad sammen med tre andre ryttere og de sidste kilometer var mutters alene i den spanske hede.

De Marchi, der i Tour de France tidligere på sommeren var involveret i flere ambitiøse udbrud, fik dermed endelig belønning for sit hårde slid og tog karrierens hidtil største sejr.

Italieneren sad først sammen med Ryder Hesjedal (Garmin), Hubert Dupont (AG2R) og Johann Tschopp (IAM), men 15 kilometer før mål havde han rystet dem alle af og kunne køre mod målstregen i Alcaudete i ensomhed.

Medvirkende til triumfen var, at en ellers velkørende Hesjedal styrtede på den sidste nedkørsel og blev sat yderligere tilbage, da hans cykel blev kørt over af en motorcykel.

I mål var De Marchi 1,32 minut foran Hesjedal, der førte den slagne trio i mål.

Hovedfeltet med alle klassement-favoritterne halede pænt ind på udbryderne på de sidste kilometer, men var godt to minutter efter De Marchi i mål.

På de sidste meter slog Chris Froome, der var styrtet tidligere og så noget forslået ud, et lille hul til de øvrige favoritter og vandt tre sekunder.

SLUT

Mere har jeg ikke at tilføje til dagens etape, men har i appetit på mere, så husk, at der sendes et ekstra Vuelta-studie på TV 2 Play kl. 18. Vi er tilbage i morgen, samme tid, samme sted.

MÅL

I morgen venter en rigtig sprinterdag. Lang og varm, men mere flad end normalt i Spanien.

MÅL

Og her kan I se finalen - med De Marchis sejr, Froomes angreb og styrtet i finalen.

CHRIS ANKER:

- I et hårnålesving skred hans (Froomes, red.) forhjul ud. Så ved jeg ikke, hvor meget han har slået sig. Men han så da ret forslået ud.

- Vi holdt os til den taktik, vi havde talt om. Vi ville gerne sætte lidt pres på på 1. stigning, og det var så det, vi gjorde.

MÅL

Og klassementet efter 7. etape:

MÅL

Dagens etaperesultat

MÅL

Froome vinder tre sekunder ifølge det foreløbige resultat.

MÅL

Riis så ikke Froomes styrt, og han tror ikke, det kommer til at betyde alverden. Tilfreds med sit holds indsats på dagens etape.

Høx: Når man styrter 300 fra mål på dagens etape, mister man så tid, eller kører de med 3 km reglen på en sådan kuperet etape?

Svar: Jeg er sikker på, at han undgår tidstab. Men hvilken regel der lige gælder (om det er 3 km eller 1 km) på de kuperede etaper, er jeg ikke sikker på.

MÅL

Feltets spurt. Som I kan se, spurtede Froome (i den hvide trøje) fra Contador og co.

MÅL
TV 2
Foto: TV 2
MÅL

Samtidig styrter Barguil i opløbet. Han ser ud til at have slået sig og går over stregen.

Bak: De Marchi HAR en kontrakt for næste år. Han har signet med BMC...

Svar: Selvfølgelig, ja. Tak! :-)

MÅL

Lidt drama i feltets spurt!

Martin spurter, bliver overhalet af Gilbert. Men mere interessant er det, at Froome går efter og ser ud til at nappe et sekund!

MÅL

Hesjedal tager andenpladsen for Hupond og Tschopp.

MÅL

Men nu er det altså De Marchis stjernestund. En lykkelig mand, der formentlig kører sig til en ny kontrakt. Vinder af 7. etape!

Feltet har stadig cirka 2-3 km til mål.

SIDSTE KM

Team Sky har sat sig frem i feltet. Formentlig for at kontrollere og sørge for, at Froome ikke kommer ikke problemer.

1,2 KM

Og han ER på vej mod sejren. Den er hjemme. Han skal bare lige gøre det, Hesjedal ikke formåede: at holde sig på cyklen.

1,6 KM

De fleste kender formentlig De Marchi fra Touren, hvor han var i udbrud nærmest dagligt. Han endte også med at vinde prisen som løbets mest aggressive rytter og kom på podiet i Paris, dog uden en eneste etapesejr.

2 KM

Som jeg fortalte tidligere, har Froome skadet sin højre albue og sit højre knæ. Begge er bundet ind.

4 KM

Froome er i øvrigt i front af feltet for første gang i lang tid. Han skal holdes ude af problemer.

4,7 KM

Hesjedal og Dupont er ved at hente Tschopp. Herfra er der et minut op til De Marchi.

Mick: Han kører altså også flot, Di Marchi - ikke bare fordi han sparker vilje og watt i skolåsen, han sørger ret akkurat ikke at anfægte sin kadence ved intelligent brug af gear

Kim Plesner, veloropa.dk:

... og Bouhanni og Degenkolb er i øvrigt sat.

6,4 KM

De Marchi har mere end 60 sekunder til Tschopp.

Mathias: Kan sprintere som Matthews, Bouhanni og Degenkolb godt følge med på denne afslutning da den jo er rimelig stejl som Rasmus Staghøj rapporterede. Eller er det mere typer som Valverde og Gilbert vi skal være opmærksomme på??

Svar: Vi skal ikke være opmærksomme på nogen af dem, for De Marchi vinder.

7 KM

Her kan I se Hesjedals styrt.

9,4 KM

Det ser ud til, at Lampre og Trek har opgivet. De Marchi øger til 3'30.

Amalie: Er Hesjedal kørende igen?

Svar: Vi har ikke set Hesjedal siden. Men mon ikke? Han havde trods alt en servicevogn med reservecykel bag sig.

Joachim 11: Kim, jeg er enig i at det bliver svært at vinde alle tre GT på et år, men ser Quintana som det bedste bud, nogensinde...hvad mener du om det?

Svar: Tjo, nok ikke nogensinde, men hvis man skulle pege på en i dagens felt, der har en teoretisk mulighed. Måske.

11,5 KM

Vores udsendte reporter, Rasmus Staghøj, er netop ankommet til mål og har været en tur op ad dagens finale - og den er altså ret stejl, lyder meldingen. De sidste to kilometer skulle være eksplosive og bestemt ikke sprinter-egnede.

13 KM
13 KM

De Marchi og Tschopp kigger sig tilbage. Ser ud, som de overvejer, om Hesjedal kommer tilbage.

De ser ingen - og så kører De Marchi solo!

14 KM

Uheld for Hesjedal! Han styrter i et sving! Og det ser ud til, at motorcyklen kører hans cykel over!

isak: hvorfor fører trek ??

Svar: Godt spørgsmål. Det eneste, der vil give nogenlunde mening er vel, at Felline er kommet sig over sit styrt tidligere, så ligger en afslutning som denne perfekt til ham.

15 KM

Angreb i udbrydergruppen. Dupont bliver sat. Det er De Marchi, der er initiativtageren.

Søren: Vi har under flere etaper set mange olivenlunde. Til hvilke lande eksporteres olivenolien. Hvor meget olivenolie fremstilles i Spanien.

Svar: Jeg beklager, Søren, men vi har altså ikke Jørgen Leth med i live-opdateringen her på tv2.dk.

OleP: Som jeg ser på det ser det ud som om sporten er blevet mere ren, hverken Tour, Vuelta eller Giroen er en tur rundt i parken på en søndag, så at ingen ser ud til at kunne vinde 2 i samme år, beviser for mig at sporten er mere ren. Men hvad siger i Plesner/Mike

Svar: Der er tegn på en mere naturlig udmattelse på flere fronter, synes jeg. Og en af dem er det, at det er svært at køre to Grand Tours i træk. Jeg kan huske da Contador skiftede til Riis - der spekulerede man i, om Contador kunne blive den første, der vandt alle tre Grand Tours i samme sæson. Det kommer nok ikke til at ske lige foreløbig.

Tina: Hvad er chancen for at Frank og Andy vil køre på forskellige hold? De har før kalogorist afvist det....

Svar: Jeg tror, det er mere sandsynligt, at Andy Schleck stopper karrieren, mens Fränk Schleck fortsætter.

Fossil: Hvad er der sket med brødrene Schleck og især Andy de sidste år? Før i tiden anså man dem jo for at være podiekandidater til alt hvad de stillede op til??

Svar: Tjah. Den ene styrtede og slog sig voldsomt. Den anden fik en dopingkarantæne. Og siden har begge, men i særdeleshed Andy, været en skygge af sig selv. Det forlyder, at han har mistet motivationen og interessen. Han vil hellere fiske, har Fuglsang tidligere sagt.

Og hvis han ikke allerede var i kulkælderen, så kom han det under Touren, hvor han fik sig en meget slem knæskade.

19 KM

Mindre end 20 km til mål, og de fire i front har stadig lige knap fire minutter.

24 KM

Contador som vanlig i fin position i feltet. Ligger blandt de første 10-15 ryttere,

Hans: Ved i hvad der sker med brødrene Schleck til næste år

Svar: Intet er bekræftet endnu, men det forlyder, at Trek vil beholde Fränk Schleck, men helst vil af med Andy...

Mathias: Hvis udbruddet holder hjem, hvem er så den stærkeste på stregen/den sidste kilometer?

Svar: Svært at sige. Det har været en hård etape. Det går opad til sidst. Og ingen af de fire er decideret hurtig på stregen. Der er dog nok ikke tvivl om, at Hesjedal skal sætte de andre inden målstregen, hvis han skal have en chance. Og han er umiddelbart også den bedste til at køre opad.

30 KM

Lampre kører for Pozzato, der meldte ud i morges, at han ville gå efter sejren i dag. Indtil videre har hans hold fået reduceret udbrydernes forspring til 4'50.

Anders: Om ikke andet, må Froome være relativt let at spotte, skulle han komme i problemer, da han kører i den hvide trøje.

Mick: I forhold til Plesner og Allan Mikkelsen - som Plesner måske skjult antyder, har de sidste sæsoner være præget af betydeligt renere ryttere. Det er vi da glade for, hvis det er tilfældet

35 KM

Selvom Lampre også er gået frem, holder udbryderne fint stand. Stadig fem minutter - og det bliver altså svært at hente.

35 KM

Okay, der er meldinger om mulig sidevind - det kan også være grunden til, at Tinkoff-Saxo ligger forrest. Så bliver man i hvert fald ikke fanget/overrasket.

36 KM

Det kan også være for at presse Froome en anelse. Han har siddet relativt langt tilbage i feltet og er måske til at ryste i dag.

Allan Mikkelsen: Ang. Quintana: Kan det virkelige være rigtigt at man kan være "mærket" efter en hård Giro, nu 3 måneder bagefter? Er det ikke mere et spørgsmål, om ikke at være i den rigtige form? Der burde være rigelig tid til at restituere og opbygge formen på ny?

Svar: Hvis man ser på de seneste sæsoner har det kun været meget få ryttere, der har formået at gå helt dybt i to Grand Tours i samme sæson. Men jo, den "letteste" kombination er afgjort Giro/Vuelta.

37 KM

Måske har Tinkoff-Saxo alligevel noget i ærmet i dag? Fuld fart på i front af feltet.

Pultz: Det skal selvfølgelig lige tilføjes til Tour-Vuelta doublen at Vueltaen i mange år blev kørt i April/Maj måned og derfor lå og konkurrerede med den mere prestigiøse Giro så det var sjældent de helt store udenlandske stjerner var med

40 KM
TV 2
Foto: TV 2

OleP: @mike lol du har ret, det var selvfølgelig Giro+Vuelta Contador vandt...

40 KM

Degenkolb er i problemer i feltet. Han var nede i det store styrt tidligere i dag og har ligesom Froome været en hyppig besøgende i lægebilen.

42 KM

En hjælpende hånd til udbryderne, da Cancellara får en punktering på forhjulet. Det schweiziske watt-monster lå ellers og hev udbryderne ind.

Nu har Tinkoff-Saxo lagt sig i front.

OleP: @Mike Ehmmm, Du glemmer da Contador som vandt Tour + Vuelta i 2008

Svar: Ikke rigtigt, nej. Jeg tror, der er mange - især danskere - der har en anden mening om, hvem der vandt Touren i 2008. Det var en spanier, ja, men ikke just Contador :-)

Sebastian Bak: Er der nogen der har vundet giroen og touren eller touren og vueltaen i samme sæson

Svar: Giro+Tour er lykkedes 12 gange, senest i 1998 (Marco Pantani). Tour/Vuelta kun to gange, senest i 1978 (Bernard Hinault).

51 KM

Oricas stortalent Adam Yates har været styrtet. Han er dog tilbage i feltet nu.

Ole Holst : Måske ikke relevant men har ikke kunne finde det nogen steder er der nogensinde nogen rytter der har vundet alle 3 gran Tour i samme sæson ?

Svar: Nej.

53 KM

Om lidt begynder transmissionen på TV 2 og TV 2 Play. Se med og stil jeres spørgsmål til Dennis Ritter og Rolf Sørensen med hashtagget #vildvuelta på Twitter.

mike: håber ikke froome er for mærket, nu skal vi have den duel med ham og contador vi blev snydt for i juli.. den duel, som kunne være blevet legendarisk. tror desværre ikke quintana har holdbarheden i længden efter at have vundet en hård giro, så lad os krydse alt for at froome bliver fit for fight!

55 KM
TV 2
Foto: TV 2
55 KM

Det er Trek, der er begyndt at øge farten i feltet. Udbrydernes forspring er faldet fra 7'30 til 6'40.

Vi nærmer os foden af sidste stigning, og det bliver selvfølgelig en første test af, hvor mærket Froome er. Han burde kunne hænge på, men er den helt gal, så...

Lukas : Jeg synes det ligner at de slutter etapen op ad der kan ske noget på den stigning eller hvad

Svar: Ikke blandt klassementsfavoritterne, som jeg ser det. Med mindre Froome er virkelig mærket af sit styrt.

Mikkel: Kan det tænkes at Cult kan rykke op? og hvor langt er de fra world touren?

Svar: Cult er meget langt fra World Touren. Det er ikke usandsynligt, at vi får et dansk Pro Continental hold, men om det er det, de har i posen på mandag, må vi vente og se...

65 KM

Meldinger går på, at Froome har mistet en masse hud på højre lår og albue.

65 KM

Vi nærmer os også den sidste kategoriserede stigning, Alto Ahillo, der er 8,2 km langt med en stigningsprocent på 4. Det skyldes dog mest nogle flade stykker på bjerget - de stykker, hvor det stiger, er snarere 6 procent i snit.

Mik: Update på frk. let på tå Froome?

Svar: Vi ved ikke mere. Og kommer nok heller ikke til det før efter etapen. Det kan være, at vi får lidt 'visual proof', når tv-transmissionen begynder om lidt.

68 KM

Så gik den ikke længere. Udbrydernes forspring er stabiliseret på de syv minutter.

Michael: @ Simon. NU har jeg så aldrig hørt at Andy i sin tid har været savnet i flere uger, uden nogen vidste hvor han var. Eller blive væk fra Touren som er det ypperste inden for Cykel sporten. Den respektløshed havde hver Andy, Contador, eller andre for den sags skyld. men ja, han skal ikke til Tinkoff Saxo, så vi lader den ligge ;)

Simon: Hvorfor skulle Betancur være for meget? Andy Schleck havde nogenlunde samme moral, har han jo vist igen og igen nu.. Men Bjarne og Kim Andersen fik ham til at præstere.. Contador siger jo også at han aldrig har haft så meget lyst til at træne, som efter han røg under Bjarnes ledelse! ;) Men Betancur ryger jo ikke til Saxo og det skal han heller ikke ;)

69 KM

Hesjedal er på vej til at køre sig i rødt virtuelt. Han er 7'49 efter Valverde før i dag, men Hesjedal og de tre andre følgesvende i udbruddet har nu 7'18 til feltet.

Bjørn Møller: Er der mere om nye ryttere til Riis og Tinkov?

Svar: Ikke mere end det, vi har berettet om de øvrige dage: Der går rygter om Robert Kiserlovski. Og derudover venter vi et par russere mere. Og så er der faktisk ikke flere pladser tilbage.

80 KM

Igen: Det kunne godt tyde på, at det halve af feltet har været i asfalten - deriblandt også Froome.

80 KM

Lægerne har virkelig travlt i dag. Nu er det Sinkeldam og Pardilla - sidstnævnte var godt kørende i går - der er på besøg i lægebilen.

Michael: Jeg tror at selv for Bjarne, vil en Betancur være for meget. Jeg synes også at han har vist en meget stor mangel på respekt for ikke bare sit hold, men også ledelsen. Tror Bjarne skal holde sig langt væk fra Betancur.

Peter: Hejsa... Hvornår holder Cult det tidligere nævnte pressemøde og hvad tror I det drejer sig om? Evt oprykning

Svar: Det er mandag den 1. september.

De skriver selv, at det handler om holdets fremtid, og der er deltagelse af Cults (altså virksomheden) grundlægger og direktør. Så man har jo lov til at håbe på en stor nyhed...

Frederik: Uha, at lukke Hejsedal ind i løbet kan blive farligt hvis han får et stort forspring. Han er en mand der ved hvordan man skal æde sig selv på stigningerne

Thomas Johansen: Nu så jeg etapen i går både efter knap 50km fra start og 5km inden mål. Hernede omkring malaga og hvilken oplevelse !! Nu til spørgsmålet hvem er ham med det store fuldskæg ? :) slap da af det må være varmt!

Svar: Dan from Nam :-) Dan Craven, den første rytter fra Namibia i Vueltaen. Han påstår selv, at skægget køler...

Lasse Knudsen: Rasmus, har du været ude, at rejse hele sommeren - sol har vi haft mere end rigeligt af her i DK... Tror, at de skrev tidligere i dag, at det har været det flotteste sommer i 55 år :-) Blot lidt gas - God week-end

89 KM

Udbryderne øger. Nu til mere end seks minutter og godt på vej mod de syv.

Michael ks: Betancur under bjarnes behandling så skal man se løjer, den ligger til højre benet.. Oleg må op med pungen igen..

99 KM

Efter denne vilde start på dagens etape vil jeg lige indskyde, at I kan stille spørgsmål til vores kommentatorduo Dennis Ritter og Rolf Sørensen på Twitter ved at bruge hashtagget #vildvuelta. Enkelte spørgsmål vil blive taget op under transmissionen, flere i studieudsendelsen på TV 2 Play efter etapen.

100 KM

Der har været en del snak om, at Betancur ville blive fyret. Men Ag2r siger nu, at han er fri til at forlade holdet, hvis han kan finde et andet - men ellers fortsætter han på den kontrakt, han har med Ag2r til og med næste sæson.

Kalle: Betancour virker meget som en rytter der tror at man kan lade være med at træne op til en Grand Tour og så bare være på fra starten. Jeg ville ikke give ham en kontrakt hvis det var mig som bestemte!

100 KM

Flere exits. Bryan Nauleau og Aleksejs Saramotins siger også farvel til Vueltaen nu. Årsagen nævnes ikke, men både Nauleau og Santaromita, der udgik tidligere, er blevet kørt på hospitalet.

100 KM

Det forlyder, at Froome har været en tur hos lægebilen tre gange siden sit styrt.

Rasmus: I gamle dage skinnede solen mere om sommeren, det sneede mere om vinteren, og udbrud holdt hjem? Eller hvad? Når jeg sammenligner med for 10-15 år tilbage, synes jeg, at der går længere og længere imellem, at et udbrud holder hjem i de store etapeløb. Har I samme indtryk, og hvis ja - hvad skyldes det så? Er det etapeplanlægningen, bedre kommunikation til rytterne, bedre taktisk kørsel hos sprinter- og klassementsholdene, eller hvad?

Svar: Der er ingen tvivl om, at de præcise tidsmålinger mellem felt og udbrydere og det faktum, at sportsdirektører og ryttere har disse målinger i nærmest realtid, har gjort det sværere at lave noget uventet.

Max: Nåede C. Betancur nogensinde med til Vueltaen? hvis ja, hvordan går det så for ham?

Svar: Han er skam med. Men i en noget tyk udgave. Og ude af form. Derfor skal du også helt ned på næstsidstepladsen i klassementet for at finde ham :-)

101 KM

Udbrydernes forspring er nu oppe på knap seks minutter. Stærke folk, men som en bruger skrev tidligere, er der en del hold i feltet, der kunne have interesse i at hente dem. En etapesejr er inden for rækkevidde.

Chris: Jeg synes det er problematisk, at så mange store navne er med i år... jeg har knapt råd til mere end to navne i forventet top 10 på managerholdet. Medmindre selvfølgelig, at jeg vil nøjes med det billige skravl der falder som fluer i bjergene på de resterende pladser... Dog er det herligt at være vidne til foran tv'et :)

102 KM

Team Sky gør os ikke forfærdeligt meget klogere.

- En svær start på 7. etape i Vueltaen. Froome har været styrtet. Han er dog tilbage i feltet. Flere detaljer i vores rapport, skriver holdet på Twitter.

"Rapporten" / nyheden plejer at komme efter etaperne.

MH: Kører Movistar nu for Valverde eller er det stadig Quintana der er kaptajnen efter i går?

Svar: Valverde meldte meget klart ud i går, at Quintana er kaptajnen.

Ronni: Man siger at regnbuetrøjen bringer uheld sæsonen efter, men måske man skulle lave det om til vinderen af tour de france. Hold da op folk har været uheldige de sidste 5-6 år efter de har vundet touren. Froome, wiggins, schleck, cadel ..

Svar: Contador... :-)

Mads: Udbruddet holder ikke hjem. Bmc skal nok sætte sig frem, hvis de skal have succes efter et skuffende Vuelta indtil videre, skal de køre for gilbert i dag. Og mon ikke orica også vil hjælpe til.

107 KM

Sagan med en punktering. Ja, han er stadig med i løbet :-)

Alexander: Når nu Froome er styrtet og har måske revet meget af tøjet i stykker. Kører han så hele etapen iført ødelagt tøj eller? Er der regler omkring sådan noget?

Svar: Som regel kører man i det ødelagte tøj dagen igennem.

Mathias: Hvordan vil i vurdere Contadors form og hans chancer for en podieplacering ud fra det vi har set de sidste par dage?

Svar: Absolut gode. Han har jo nærmest set helt upåvirket ud. Men vi mangler stadig at se ham blive presset gennem længere tid. Umiddelbart ligner det dog en topplacering.

Nz: Tror du det er en for feltets udbrud eller klassementsrytterne der skal på togt efter tid eller etape

Svar: Det er enten udbrud eller de hårdføre sprintere - det er ikke en dag for klassementsfolkene.

Christian: Umiddelbart bør de vel få lov at køre. Er der nogen hold der har grund til hente dem idag?

Svar: Ja - men det er måske ikke helt klogt at lukke en tidligere Giro-vinder ind i løbet igen. Movistar vil have det ok med at tabe trøjen, men det kan jo være, at de frygter Hesjedal på længere sigt.

111 KM

Det ser ikke helt godt ud for Froome. Han er en tur nede hos lægebilen - i øvrigt i selskab med Degenkolb og Kudus.

Det kunne godt tyde på, at det har været et stort styrt.

Daniel: Bedst placeret i udbruddet: Ryder Hesjedal 7,49 efter Valverde

113 KM

Morabito er også blevet hentet, og det ser ud til, vi har fået etableret dagens udbrud: Ryder Hesjedal (Garmin), Hubert Dupont (Ag2r), Alessandro De Marchi (Cannondale) og Johann Tschopp (IAM). 3'20 til feltet.

114 KM

Og så fik vi den allerførste exit fra årets Vuelta: Ivan Santamorita fra Orica-GreenEdge er udgået pga. en brækket finger. Og det er vel at mærke på syvende etape...

Alexander: Nogen updates vedrørende Froome omkring skader/ sår?

Svar: Ikke det mindste. Team Sky har ikke meldt noget ud.

Martin: Dejligt at se De Marchi i udbrud igen. Kunne godt unde ham en etapesejr efter hans indsats i touren, meget underholdende at følge ham!

Torben Nielsen: Movistar er vel i deres gode "ret" til at køre når Froome er i asfalten efter Sky gjorde det samme i 2012 med Valverde. Valverde var endda i føretrøjen og Sky ikke helt uden skyld i styrtet.

Svar: Tjah. Holdene har elefanthukommelse, hvad den slags angår. Men om det har spillet ind - og om der i det hele taget er blevet kørt - ved vi ikke.

Samuel: Har vi en gennemsnitsfart siden løbet blev givet frit?

Svar: 43,5 km/t

116 KM

Ud af støvskyen har vi fået et udbrud på fire ryttere: Ryder Hesjedal (Garmin), Hubert Dupont (Ag2r), Alessandro De Marchi (Cannondale) og Johann Tschopp (IAM). De skulle have cirka 1'30 til feltet. Steve Morabito (BMC) er stadig på mellemhånd.

AD: De har vel ikke trukket vildt til hvis Froome kan hente et minut på 2km.. De skal jo heller ikke stoppe bare fordi han styrter..

Svar: Sandt. Og der blev også angrebet fra feltet i den tid. Så det kunne godt tyde på, at man har taget den nogenlunde med ro.

Roed: Er Froomes blevet mere bange for at styrtet efter sine styrt tidligere i denne sæson?

Svar: Det ligner efterhånden en tendens - men der er nok kun én der kan svare på, om han er blevet mere bange :-)

129 KM

Efter Froomes styrt i Touren lavede vi denne sag om hans forfærdelige år, der har budt på talrige styrt, sygdom, skader og dopingsnak. Forhåbentlig skal vi ikke til at føje flere kapitler til den sag lige foreløbig...

Christian: Nu må han altså snart lære at lade være med at køre og kigge ned i jorden hele tiden!

130 KM

Froome er tilbage i feltet efter sit styrt.

130 KM

Ja, det er svært at dømme, når vi reelt ikke ved, hvad der foregår. Men mon ikke, det vil blive diskuteret heftigt mellem holdene efterfølgende.

Samuel: Han kan jo også være styrtet efter de satte sig frem for at føre, og i så fald kan det vel godt forsvares at de fortsætter med at køre...

Mick: Du har ret Mike, det sætter unægteligt et par grimme briller op foran det løb vi følger. Øv, sejren vil vi gerne, men ikke fordi favoritter styrter eller punkterer

130 KM

Foran er 16-mands-gruppen selvfølgelig blevet kørt ind. Der er stadig fire helt i front: Hesjedal, Dupont, Tschopp, De Marchi. De jagtes af Morabito, der er 20 sekunder væk, og af feltet, der er 25 sekunder væk.

Froome er stadig 45 sekunder fra feltet.

Thomas: er det ikke unfair at tinkoff sætter sig frem når froome er styrtet?

Svar: Efterhånden noget af en gråzone. Movistar er vist også gået frem. Svært at sige, når man ikke præcis ved, hvad der er sket og hvordan tingene har udviklet sig.

Emil: Har Froome overhovedet kørt et løb i år hvor han ikke har bidt i asfalten?

Svar: Ja, men ikke siden Tour de Romandie i april, hvor han til gengæld var syg...

132 KM

Den er god nok. Froome er distanceret med et minut, mens Movistar og Tinkoff-Saxo trækker i feltet. Det lyder ikke helt godt set fra et fairplay-synspunkt...

Mick: - det er tidligt, men ikke desto mindre godt, at se Zaugg fremme, han har ikke ligefrem været nogen levende agitationssøjle for sig selv

NIckolai: Hvordan ser i styrkeforholdet på enkelstarten med henblik på favoritterne, Hvad er jeres bud hvor meget tid de andre skal have til Chris Froome

Svar: Det synes jeg er meget tidligt at spekulere i allerede nu. Der er ingen tvivl om, at Froome er den bedste på enkeltstarterne. Men hvor meget forspring Froome evt skal tage på enkeltstarten bliver jo først afgjort i løbets sidste uge.

Bo: Kan Froome bare ikke holde sig på sin cykel? Det er jo grotesk...

132 KM

Der er lidt forskellige meldinger. Nogle går på, at Tinkoff-Saxo satte sig frem i feltet efter Froomes styrt, og at han nu er distanceret med et minut. Andre, at han er tilbage i feltet. Den tredje melding går på, at han kæmpede sig tilbage til feltet, men nu er i problemer igen på grund af den høje fart.

133 KM

Kontramelding: Froome er ikke punkteret, men styrtet! Han skulle dog være tilbage i feltet.

133 KM

Der er meldinger om en ny 16-mands-gruppe - denne gang med stærke folk som Tinkoff-Saxos Oliver Zaugg, Niemiec fra Lampre og Garmins Ryder Hesjedal. De skulle have 20 sekunder til feltet.

133 KM

Chris Froome med lidt uheld - en punktering ved foden af stigningen. Dog næppe noget, der bekymrer Sky-kaptajnen.

134 KM

Den høje fart betyder, at ingen for alvor kan slippe væk - og nu, hvor vi er på stigningen, betyder det også, at folk bliver sat. De har en lang dag foran sig...

135 KM

... og nu er de 15 også hentet her, hvor vi tager fat på dagens første kategoriserede stigning.

135 KM

Martin Velits er den rytter, vi manglede. 15 i front.

Mads : Hvem ser i som favoritter i dag? Er den for hård for bouhanni og degenkolb den sidste stigning mod mål. Tror selv folk som gilbert, Matthews, Daniel Martin og kelderman vil være der i dag.

Svar: Den er ikke specielt hård i afslutningen, men det går op og ned hele dagen, så hvis der bliver kørt stærkt, kan det blive rigtig hårdt. Det virker som om styrkeforholdet, når det går opad er: Matthews-Degenkolb-Bouhanni, men hvor den balancerer i dag, er svært at sige. Måske et udbrud holder hjem.

136 KM

15 mand i front: David Millar, Pirmin Lang, Alexandr Kolobnev, Lloyd Mondory, Luis Leon Sanchez, Simon Clarke, Johan Le Bon, Jerome Coppel, Vincent Jerome, Gorka Izagirre, Manuel Quinziato, Nikias Arndt, Bob Jungels og Adam Hansen.

Det giver kun 14, så vi mangler et enkelt navn... :-)

143 KM

Manuel Quinziato, Nikias Arndt, Bob Jungels og Adam Hansen er navnene på de fire ryttere, der lige nu er i front - med tryk på "lige nu". Caja Rural arbejder nemlig for at køre dem ind igen.

Rasmus N: er der nogen forklaring på hvorfor at vueltaen, og giroen for den sags skyld, ikke bliver lige så "hyped" i medierne, som touren gør ?

Svar: Fordi Touren er verdens største cykelløb. Det ligger i en periode, hvor der sjældent er andre store sportsbegivenheder og det er det bedst organiserede løb og det løb, der typisk har det stærkeste felt til start. Tourens status er noget, der er bygget op gennem mange år. Og man må konstatere, at ASO har været de dygtigste til at promovere deres løb i forhold til de to andre Grand Tours.

Jens: Hvor får i egentlig jeres opdateringer fra?

Svar: Den officielle live-ticker, andre live-tickere, holdenes officielle Twitter-profiler, vores udsendte reporter i Spanien, m.m. Men tv-billeder har vi lige så lidt af som jer - desværre.

144 KM

Udbrydergruppen voksede til 20 ryttere, inden Sky lukkede ned for forsøget. Nu er der tre ryttere tilbage, men forspringet til feltet er meget lille.

Jonas: Hvilket bjerg bliver det hårdeste feltet skal igennem i dette års Vuelta?

Svar: Finalebjerget på næstsidste etape, Puerto de Ancares, har vist fået stemplet som Vueltaens hårdeste. 12,7 km langt, gennemsnitsstigning på 8,7, maks. på 18.

147 KM

Krizek hentet - og straks er ni nye ryttere er af sted.

147 KM

Der bliver kørt med 60 km/t lige nu. Okay, det går også en smule nedad, men alligevel... Der er fart over feltet i dag. Alle vil i udbrud.

149 KM

Matthias Krizek fra Cannondale er alene i front. Det får han nok ikke lov til at være hele dagen...

Thomas: Får nogle saxo ryttere muligheder i dag, eller er det alt for alberto nu?

Svar: Med mindre der kommer en rigtig stor gruppe afsted, tror jeg ikke Tinkoff-Saxo skal noget.

154 KM

Trek havde held med at køre udbryderne ind. Samling på feltet igen efter en hektisk start.

Nikolaj: Kommer der først live billeder kl 16:15 i weekenden også? :-)

Svar: Der er enkelte dage, hvor der sendes fra kl. 15. Tjek sendeplanen her.

157 KM

Trek har lagt sig frem i feltet, så må vi gå ud fra, de ikke har fået en mand med blandt de 17...

160 KM

De første meldinger går på, at en gruppe på 17 ryttere er sluppet væk.

160 KM

I Vueltaen er løbet netop i gang - og som ventet bliver der angrebet i højre og venstre fra start.

En tredje nyhed - eller rettere, en halv: Det danske kontinental-hold Cult Energy har inviteret til pressemøde med "vigtigt nyt om holdets fremtid". Måske er det en Pro Kontinental-licens, der ligger og venter forude?

Og når man nu blæser det op, at en rytter er testet positiv, så skylder vi også at nævne, at selvsamme rytter nu er blevet frikendt.

Jeg taler om den sydafrikanske Orica-GreenEdge-rytter Daryl Impey. Han blev tidligere i år testet positiv for probenecid, men det sydafrianske antidoping-forbund har nu godtaget hans forklaring om, at stoffet stammede fra et kontamineret produkt. Han slipper uden straf.

En nyhed fra Vueltaens verden: Nacer Bouhanni er blevet frataget fem point i kampen om pointtrøjen. Nu har han 49 point, 23 færre end John Degenkolb.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad han har gjort sig skyldig i. Vuelta-siden skriver blot, at det skyldes hans "race behaviour".

Dagen derpå handler snakken selvfølgelig stadig en del om gårsdagens bjergetape.

Froome så Contador an og konkluderer, at han er kommet sig helt over sine skader, mens Contador selv fortsætter med at underspille sin form, men dog alligevel siger, at han bliver bedre dag for dag.

Læs begge historier i linksene herunder.

Rytterne er i den neutrale zone lige nu, men ventes at gå i gang om seks minutters tid. Og der er god grund til at følge med fra start i dag. Mange spår i hvert fald et eventuelt udbrud gode chancer for at holde hjem.

Velkommen til dækningen af dagens Vuelta-etape.

Vueltaen på TV 2

  • Vuelta ã Espana bliver kørt fra 23. august til 14. september, og TV 2 sender alle etaper direkte.
  • Dennis Ritter og Rolf Sørensen sidder i kommentatorboksen, mens reporter Rasmus Staghøj og fotograf Thomas Thoning følger Vuelta-feltet rundt på de spanske landeveje.
  • Efter hver etape sender vi Vuelta-studiet, og hver dag klokken 18-18.30 sender vi desuden et eksklusivt, mere nørdet Vuelta-studie på TV 2 Play
  • Desuden kan du også følge dagens etape i vores liveblog på vuelta.tv2.dk, hvor reporter Mike Kaltoft og ekspert Kim Plesner holder tv2.dk's brugere opdateret på løbet og svarer på spørgsmål undervejs
  • Du finder hele TV 2's Vuelta-sendeplan HER