Så lidt har Olsens forsvarsgarderinger spillet

16x9

Morten Olsen står med et potentielt forsvarsproblem forud for EM-kvalifikationskampen mod Albanien lørdag aften.

Anfører Daniel Agger er på skånekost i landsholdslejren oven på en skadesplaget sæsonstart. Simon Kjær har problemer med sin ankel efter at han vred om i Europa League-kampen mod Wolfsburg tordag. Og Andreas Bjelland døjer også med en lille skade.

Derfor indkaldte Morten Olsen tirsdag eftermiddag Mathias Zanka Jørgensen og Jores Okore som garderinger frem mod kampen i Elbasan lørdag aften.

De to unge centrale forsvarsspillere har andet til fælles end at have rendt rundt på B93’s baner i ungdomsårene. De kan begge tælle deres landskampe på to hænder, og så har deres perioder med fast spilletid i seniorårene været svingende.

Mathias Zanka Jørgensen vendte før denne sæson hjem til FC København, hvor han nu igen får spillet førsteholdsfodbold i weekenderne. I denne sæson er det blevet til 14 kampe og 1.140 minutter. Dermed har han allerede fået flere minutter i benene i denne sæson end han fik i sidste sæson i PSV Eindhoven.

Jores Okore har endnu ikke spillet for Aston Villa i denne sæson – faktisk er de eneste minutter han har spillet været under Morten Olsen i 2-1-sejre mod Armenien i sidste måned, hvor han afløste han Simon Kjær efter 57 minutter.

Okore fik desuden hele sidste sæson spoleret af en korsbåndsskade. Derfor har han faktisk ikke spillet en førsteholdskamp for Aston Villa i mere end et år – nærmere bestemt siden d. 14. september 2013.

På det interaktive kort herunder kan du få mere information om Okore og Zankas spilletid – eller mangel på samme – både på klub- og på landsholdet.