Dansk cykeltalent på vej mod Tour de France-debut

Den danske cykelrytter Christopher Juul-Jensen kan i den kommende sæson se frem til at debutere i verdens største cykelløb, Tour de France.

Alt tyder på, at der minimum vil være én dansk debutant i feltet, når Tour de France til sommer starter ud i den Nordfranske by Mont-Saint-Michel.

26-årige Christopher Juul-Jensen har i hvert fald fået en stærk indikation fra sit hold om, at han til sommer skal en tur Frankrig.

- Allerede nu kan jeg se og fornemme, at det tegner sig til forberedelser til Tour de France, siger han til TV 2 SPORT.

Danskeren har denne vinter skiftet Team Tinkoff Saxo ud med det australske hold Orica GreenEdge, hvor han starter vintertræningen i næste uge på en træningslejr i Spanien. Alligevel har ledelsen gjort det klart for Christopher Juul-Jensen, at de ser ham som en vigtig hjælper i colombianeren Esteban Chaves' forhåbninger om en topplacering i Touren.

- Det er på baggrund af det år, jeg lige har haft. Især det arbejde jeg fik lavet i Giro d’Italia for Alberto Contador har været et springbræt til, at jeg er blevet et emne til Tour de France-holdet, siger han.

Juul-Jensen er dog ikke officielt udtaget, og skader og formdyk kan stadig komme i vejen for danskerens Tour-debut. Alligevel er forberedelserne nu begyndt frem mod sommerens store løb.

- Man kan hurtigt blive skiftet ud og ind, men som udgangspunkt bygger jeg op mod Touren, og det glæder jeg mig helt vildt til, siger han.