Fifa forlænger suspendering af sin egen generalsekretær

16x9
Jerome Valcke er fortsat suspenderet i en af de mange Fifa-korruptionssager. Foto: FABRICE COFFRINI / Scanpix Denmark

Fifas generalsekretær Jerome Valcke har fået sin suspendering for sortbørshandel forlænget med 45 dage.

Fifas Etiske Komite har valgt at forlænge suspenderingen af Fifas generalsekretær, Jerome Valcke. I første omgang løber suspenderingen 45 dage mere.

Valcke er suspenderet i forbindelse med korruptionsskandalen i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), der har betydet, at en lang række fodboldbosser er blevet smidt på porten.

Valcke er anklaget for at sælge billetter til VM i Brasilien på det sorte marked.

Han har også tidligere været anklaget for at tage del i en bestikkelsessag, hvor en række prominente Fifa-ansatte har betalt ti millioner dollar til Jack Warner, den tidligere præsident for Det Nord- og Centralafrikanske Fodboldforbund, Concacaf.

- Det juridiske kammer i Fifas Etiske Komite har besluttet at forlænge suspenderingen med 45 dage. Suspenderingen starter fra og med i dag (onsdag red.), skriver Fifas Etiske Komite i en meddelelse.

Valcke var i første omgang suspenderet fra Fifa indtil midnat.

Komiteen vil nu bruge den ekstra tid på at finde flere beviser mod den tidligere nummer to i Fifa, som de også ønsker skal betale en bøde på 100.000 schweizerfranc.

Valckes advokater protesterer kraftigt.

- Fifas Etiske Komite har valgt at ignorere Jerome Valckes eksemplariske opførsel og bidrag til Fifa gennem sit lange forløb som generalsekretær, skriver advokat Barry Berke i en udtalelse.

Valckes potentielle fald fra tinderne er kun det seneste i Fifa, der i december udelukkede tidligere præsident Sepp Blatter og vicepræsident Michel Platini fra al fodboldrelateret aktivitet i otte år.

/ritzau/AFP