Christina Watches er tilbage: Vil kapre danske talenter til tysk hold

Det tyske cykelhold Team Stuttgart har fået dansk navnesponsor, og nu skal danske talenter lokkes til

Christina Watches er tilbage i cykelsporten et år efter lukningen af Team Christina Watches - Kuma.

Den danske virksomhed har indgået en etårig aftale med det tyske Continental-hold Team Stuttgart, og målet er at sætte et markant dansk aftryk på holdet. Det skulle gerne resultere i en invitation til Post Danmark Rundt i august.

Nu under navnet Christina Jewelry Pro Cycling.

- Vi har kun indgået en etårig aftale med Team Stuttgart, selv om begge parter var interesseret i to år, siger administrerende direktør i Christina Jewelry & Watches, Claus Hembo, i en pressemeddelelse.

- Vi vil teste, at den nye ledelse i Danmarks Cykle Union hilser vores tilstedeværelse seriøst velkommen som økonomisk bidragyder til sporten og lader os indgå på lige vilkår i kvalifikationen til Post Dan­mark Rundt, der som altid i kommerciel henseende vil være vores Tour de France, siger Hembo.

Firmaets seneste cykelhold lukkede som en direkte konsekvens af, at det flere år i træk blev nægtet adgang til Post Danmark Rundt. Holdet blev tegnet af en række kontroversielle navne med Michael Rasmussen i spidsen.

Tydeligt dansk islæt

Det skal være anderledes på det nye Stuttgart-hold, der får navnet Christina Jewelry Pro Cycling. Selv om holdkaptajnen, Stefan Schumacher, også tidligere har været på Hembos lønningsliste, er fokus denne gang på ungt talent.

Og holdet får et tydeligt dansk islæt, fortæller Claus Hembo til TV 2 SPORT.

- Vi skal lige nu se et hold af tyske ryttere, og vi går naturligvis fra i dag på fuld jagt for at supplere vores tyske ryttere med gode danske ryttere, siger han.

- Det hold vil du se køre samtlige danske kvalifikationsløb for fuld udblæsning, og vi glæder os allerede rigtig meget til at være tilbage, siger han.

Det bliver dog med al sandsynlighed småt med de danske talenter fra starten. De fleste danske ryttere har nemlig fået deres arbejdsgiver for næste sæson på plads.

- Udvalget er selvfølgelig skrumpet noget ind på dette tidspunkt af året, men vi vil gøre vores bedste for at tiltrække dygtige unge danske ryttere og naturligvis allerede nu have fokus på at få de allerbedste i 2017, siger Claus Hembo til TV 2 SPORT.

Indtil da skal danske cykelfans dog ikke savne dansk islæt på det tyske hold. Der kommer nemlig til at være en del danskere på holdet, forsikrer Hembo.

- Det danske islæt kommer til at bestå i dansk personale, danske mekanikere og en dansk sportsdirektør. Der kommer helt klart en ”danskificering” af det her tyske hold, således at vi får et hold, der dels består af tyskere og danskere, siger han til TV 2 SPORT.