Nu får Zidane sin alvorlige trænerdebut: Det har han sagt til spillerne

Zinedine Zidane er udpeget som manden, der skal løfte Real Madrid op fra sølet. Lørdag aften debuterer han på hjemmebane mod Deportivo la Coruña

Zinedine Zidanes status i kongeklubben er glasklar. Han er en levende legende, som tager sit naturlige afsæt i årene fra 2001 til 2006, hvor han var med til at vinde mesterskab og Champions League.

Nu er der gået knap ti år, og en helt ny tilværelse for Zidane i Real Madrid starter. Første test som cheftræner efter ansættelsen på bekostning af den bundrutinerede Rafael Benítez, der blev fyret efter kun syv måneder i trænersædet.

Det er sølle fem dage siden, han fik titlen som cheftræner, så arbejdstiden frem mod første opgave, Deportivo la Coruña, er blevet brugt effektivt.

- Jeg sagde til spillerne, at jeg er rigtig glad for at være ved deres side, at et nyt eventyr starter, og at vi skal gøre alt for at nå vores mål, sagde Zidane ifølge goal.com på fredagens pressemøde forud for trænerdebuten.

- Man er nødt til at være tæt på spillerne og have et godt forhold til dem alle. Jeg er ansvarlig for holdet, og jeg vil, at alt går godt.

Zinedine Zidane har resten af sæsonen to turneringer at koncentrere sig om. Efter brugen af en spiller i karantæne og deraf diskvalificering fra pokalturneringen, Copa del Rey, ligger klubbens og Zidanes fokus på Primera Division og Champions League, hvor Real Madrid i februar møder Roma i 1/8-finalen.

Og selv om Zidane er grøn i jobbet som cheftræner - han har to års erfaring som træner for Real Madrids B-hold, Castilla - tør han godt sætte overliggeren højt med henblik på resten af sæsonen.

- Jeg glæder mig til at få chancen med det bedste hold i verden. Det eneste, jeg ønsker, er at vinde trofæer med holdet. Vores mål er at vinde, vi kan vinde to, og det vil vi forsøge at gøre, indtil året er omme, siger Zidane ifølge Reuters.

Zinedine Zidane-projektet i Real Madrid er blevet kaldt en 'Guardiola'. Et tilnavn, de næppe vil elske i Real Madrid, medmindre det selvfølgelig ender med at blive en lige så stor succes som i FC Barcelona.

For otte år siden blev Pep Guardiola nemlig forfremmet fra B-holdstræner til cheftræner for madrilenernes ærkerivaler. Han havde heller ikke megen erfaring. Derfor blev triumfens billede desto mere imponerende.

Fra 2008 til 2012 vandt Guardiola 14 titler med FC Barcelona, heraf tre spanske mesterskaber og to Champions League-trofæer.

Parallellerne bliver draget mellem de to mastodonter i fodboldverdenen, og alverdens medier svømmer over med Zidanes trænerdebut for et af verdens største hold.

Fodboldelskere vil selvfølgelig se, hvad der sker på banen, men lad os bare forudsige, at kameraerne på Bernabeu i aften vil være rettet mere mod Zinedine Zidane end superstjernen Cristiano Ronaldo.

Zidane skal løfte Real Madrid efter en periode i ligaen, hvor det - helt uhørt ud fra kongeklubbens standarder - er blevet til tre nederlag og en uafgjort i de sidste otte kampe. Blandt dem 0-4-nedslagtningen på hjemmebane mod FC Barcelona.

Resultaterne har efterladt Real Madrid på tredjepladsen i ligaen, som føres af FC Barcelona, der har fem points forspring til Real. Mellem dem ligger bysbørnene Atlético, der har fire point ned til Real.

Eventyrfortællingen eller historien om et dumdristigt sats tager sin begyndelse klokken 20:30 på Estadio Santiago de Barnabeu.

Kampen kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.