Atypiske Ilsø fortsætter eventyret i Asien

Ken Ilsø har i to sæsoner spillet i Asien, og eventyret fortsætter et år endnu. Den tidligere Superliga-profil har forlænget sit ophold i Singapore

Ken Ilsø er ikke som fodboldspillere er flest. Den forhenværende Sønderjyske og FC Midtjylland spiller har valgt en karriere noget anderledes end de fleste andre fodboldspillere.

- Jeg har jo altid gerne vil ud og rejse og jeg har også rejst en del som backpacker. Og man kan da sagtens tage ud og opleve steder i to-tre uger, men hvis man gerne vil lære andre kulturer rigtigt at kende, så bliver man nød til at prøve at bo i dem, siger Ken Ilsø til TV 2 SPORT

Og netop derfor har Ken Ilsø valgt at søge mod Asien. Den offensive midtbanespiller har selv studeret kinesisk, så da Sven-Göran Eriksson og Guangzhou R&F F.C. tilbød Ilsø en kontrakt slog han til.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg rejste til Asien. Udefra lignede det måske en en stor beslutning, men for mig var det ikke en svær beslutning.

Efter opholdet i Kina rejste Ilsø rundt på Filippinerne, inden han for et år siden skrev kontrakt med Home United F.C. fra Singapore.  

- Når du lever et nyt sted og er i en fodboldklub, så er du en del af kulturen og kommer ind på livet af de mennesker der bor der. Du opsnapper lynhurtigt den måde, hvorpå tingene forgår, siger Ken Ilsø

Og nu bor og arbejder han så som fodboldspiller i millionbyen, der er på størrelse med Bornholm, men hvor der bor ligesom mange mennesker som i Danmark. 

Ilsø blev med 11 mål topscorer for Home United F. C. i sidste sæson, hvor han også lagde op til en række mål. Klubben, som spiller i den bedste række i Singapore, har nu fået papir på Ilsø for hele 2016, der dermed tager hul på sit tredje år som professionel i Asien. 

- Jeg er rigtig glad for, at jeg tog til Asien. Jeg valgte læringen fremfor noget andet, for det er vigtigt for mig. Det kan godt være andre vil kigge på det som en åndssvag eller mærkelig beslutning, men det var det ikke for mig.

29-årige Ken Ilsø har stadigvæk mod på nye oplevelser. Øverst på ønskelisten står deltagelse i den asiatiske Champions League. Derfor kan der efter denne sæson meget vel være et nyt land der lokker Ken Ilsø.

- Indtil videre har jeg spillet i to lande i Asien, og det kan sagtens blive til flere. Det kan også være at det bliver en ny verdensdel, hvis jeg føler for det. Jeg har ikke lagt mig fast på noget bestemt, så jeg holder det rimeligt åbent, hvad der skal ske i resten af min karriere, siger Ken Ilsø

Flere danske klubber har forsøgt at lokke Ilsø tilbage til dansk fodbold. Hør her, hvordan han har oplevet de henvendelser