Superliga-profiler afslører: Her er vores favorit til Ballon d'Or

Der er ikke tvivl om favoritten til Ballon d'Or-prisen blandt de danske Superligaprofiler

Mandag aften bliver den prestigefyldte Ballon d'Or-pris uddelt ved et storslået show i Zürich. 

De tre finalister til prisen og titlen som verdens bedste fodboldspiller er Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi og Neymar (FC Barcelona) med Messi som den helt store favorit blandt eksperter og bookmakere.

Spørger man de danske fodboldspillere, er der heller ikke ret stor uenighed om, hvem der skal have prisen i år.

Langt de fleste profiler, som TV 2 SPORT talte med til træning mandag, peger også på FC Barcelonas argentinske superstjerne Messi som den oplagte vinder. 

Messi har vundet prisen fire gange før i perioden fra 2009 - 2012 og er den eneste spiller nogensinde, der kan prale af at være verdens bedste fodboldspiller i fire år i træk. 

Herunder kan du se, hvad de forskellige Superliga-spillere og -trænere svarede, da vi spurgte, hvem der skulle vinde prisen i år.

Du kan følge med i Ballon d'Or uddelingen på liveblog på tv2.dk klokken 18.30.  

Erik Sviatchenko, FC Midtjylland

Hvem vinder Ballon d’Or?

- Det gør Lionel Messi.

Hvorfor?

- Fordi han er komplet.

Pione Sisto, FC Midtjylland

- Det er Messi. Jeg er ret hurtig der. Jeg synes, han er helt fantastisk, og jeg synes også, at han har haft et helt fantastisk år.

- Jeg synes, han bidrager mere til holdet (Messi). Han scorer også mange mål, som Ronaldo gør. Jeg tror faktisk, Ronaldo har scoret lidt flere end ham. Men i forhold til assist og tredjeassist, synes jeg, han ligger meget længere foran. Han kan også sætte tingene op fra midten af, og det, synes jeg, er fantastisk at kigge på.

Jess Thorup, FC Midtjylland

- Jeg tænker, at det bliver Messi, der får det. Ikke fordi, jeg ikke synes, der er rigtig mange, der byder sig til også udover Messi og Ronaldo.

- Lige de to op mod hinanden, der synes jeg måske Messi er lidt mere afgørende og kan lidt flere facetter af spillet i forhold til, hvad jeg tænker for at være verdens bedste fodboldspiller.

- Hvis man kigger på det ned i detaljen, så synes jeg, at han kan lidt flere ting end Ronaldo. Det er klart, når vi er på det niveau, så snakker vi to helt exceptionelle spillere. Men jeg synes faktisk også, at der er andre, der byder sig til. Men mon ikke, at det igen bliver en kamp mellem de to.

Nicolai Jørgensen, FC København:

- Jeg er mega Ronaldo-fan, men jeg må indrømme at Neymar i år har været det sjoveste at se på i fodboldverdenen. Den måde, han spiller på, og den måde, han sætte de andre af på, det jeg jeg i hvert fald ikke set før siden Ronaldinho, så jeg håber lidt, han vinder.

-Han er den, der har løftet sit spil mest. De andre to har næsten altid bare været uden for skala, nærmest  Nu er han verdens bedste fodboldspiller for mig.

Ståle Solbakken, FC København

- Den er nem. Det er Messi. Han er overlegen i alle spillets facetter, og har været med til at Barcelona har vundet tre titler, så det er en nem beslutning.

William Kvist, FC København

- Jeg er fuldstændig ligeglad med Ballon d’Or. Jeg synes faktisk, det er lidt noget pis. Det bliver sådan noget individuelt noget.

- Selvfølgelig er de begge to gode, både Messi og Ronaldo, man kan jo diskutere, hvem der er bedst, men jeg vil langt hellere have, at man kårede det bedste hold eller et eller andet i den stil. Hvilket hold har performet bedst og nogle forskellige andre ting.   

Thomas Frank, Brøndby

- Det er jo tre rigtig dygtige spillere, men jeg er overbevist om, at Messi må vinde den. Jeg synes personligt, at han er den bedste i verden, og har også haft et rigtig godt år. Holdet har vundet alt, og han har igen været afgørende i alt, hvad han foretager sig, så det må være ham, der løber med den.

 - Det er jo helt vildt, at han kan bliver ved med at præstere på det niveau og med ed færdigheder han har. Så mange mål og assister, så mange afgørende aktioner. Han er unik.    

Thomas Kahlenberg, Brøndby

- Jeg tror godt, vi kunne bruge dem alle her i Brøndby. Det er svært, men jeg tror, det er Messi, der er min favorit. Det er ham, der er den bedste.

- Han har selvfølgelig haft lidt skader også, men for mig er han stadig nummer et.  

Frederik Rønnow, Brøndby

- Hvis man ser på titler, så er det jo de to Barcelona-spillere, der har vundet mere eller mindre det hele i det forgangne år. Jeg synes faktisk særligt Neymar har været iøjnefaldende.

- Men jeg tror, det er Messi, der løber med den. Han har jo bare noget ekstraordinær klasse. Han er en fantastisk spiller og det ligner lidt, at han gør, hvad der passer ham   

Daniel Agger, Brøndby

- Det er jo som forventet. Det er de tre bedste i verden lige nu

- De er fantastiske alle sammen. Alle tre kunne løbe med den. De har alle haft et fantastisk år på hver deres måde, og det har været fantastisk at følge dem.

*Daniel Agger har været med til at stemme om, hvem der skal vinde Ballon d'Or, og må derfor ikke afsløre sin favorit.

I klippet herunder kan du høre, hvem fodboldekspert Troels Bager Thøgersen mener skal vinde.