Bedste danske sportsår nogensinde: Se listen med alle 146 medaljer

16x9
Pernille Blume og resten af de danske OL-atleter har endnu en god grund til at smile over deres præstationer ved de olympiske lege. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Danmark har vundet 146 medaler ved de store mesterskaber i 2016. Se den lange liste og gense de store øjeblikken.

Den danske import af guld, sølv og bronze har taget et seriøst stort hak opad det seneste år. Danmark har nemlig hentet rekord meget metal til landet i 2016.

Hele 146 gange har en dansker enten vundet guld, sølv eller bronze i enten et EM, VM eller OL de seneste 365 dage. En præstation som aldrig tidligere er set, og som har fået de store ord frem i Dansk Idrætsforbund.

- Det har været et jubelår. Det har simpelthen været så flot med alle de medaljer som er tikket ind. I særdeleshed de 15 ved OL som var 50% flere end forventet, fortæller formanden for DIF, Niels Nygaard, til TV 2 SPORT.

I forhold til det seneste OL-år i 2012 er den danske medaljehøst steget næsten 17 % fra 125 til nu 146.

Listen med de mange imponerende resultater er lang, men da den kun tæller resultater fra mesterskaber, er mange andre store sportsresultater endda ikke med blandt de 146 medaljer. Det drejer sig blandt andet om Viktor Axelsens nylige sejr i sæsonafslutningen i Super Series i badminton samt Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsens succes på golfbanen.

Oversigt: Her har Danmark vundet medaljer i 2016
2016
Februar
VM-sølv i Nacra
Allan Nørregaard og Anette Viborg vandt VM-sølv i Nacra Dansk Sejlunion / Scanpix Denmark
Ved VM i sejlsport i USA vandt Allan Nørregaard og Anette Viborg sølv i disciplinen Nacra. 
Februar
VM-sølv i 49'er
Ved samme mesterskab i USA, lykkedes det ligeledes for duoen Maiken Foght Schütt og Anne-Julie Schütt at vinde sølv. De gjorde det i 49'er-klassen, hvor Danmark har stolte traditioner.
Februar
Guld til kvinderne ved EM i badminton for hold
Holdkammeraterne fulgte med på sidelinjen, da den rutinerede danske damedouble bestående af Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen vandt den afgørende kamp, som betød at Danmark vandt EM for hold.
Februar
Guld til badmintonherrerne ved EM for hold
Herrerne genvandt også EM i badminton for hold, her var det doublen med Kim Astrup og Anders Skaarup som spillede den afgørende kamp som sikrede dansk sejr.
Marts
VM-bronze i 4000-meter holdforfølgelsesløb
Et ungt dansk hold leverede en stærk præstation, da det lykkedes at vinde VM-bronze i 4000 meter holdforfølgelsesløb. De fire på banen var Lasse Norman Hansen, Casper von Folsach, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg Madsen.
Marts
Danske kvinder vandt VM-guld i bueskydning
Det hold som deltog ved inde-VM i Tyrkiet i disciplinen compound, formåede at hente guld til Danmark. Det bestod af Erika Anear, Tanja Jensen og Sarah Sönnichsen. Også de danske herrer havde succes ved inde VM i Tyrkiet. Her blev det til sølv for Martin Damsbo, Stephan Hansen og Patrick Laursen.
April
EM-bronze i tumbling for hold
De danske gymnaster viste, at Danmark er på vej frem ved at vinde en EM-bronzemedalje i holdkonkurrencen i tumbling.
April
VM-sølv i curling
De danske curlingherrer fejer det meste modstand af banen til VM. I finalen må de dog se sig slået af stormagten Canada.
April
Danske kvinder vinder medaljer i bænkpres
Annette Christensen og Maj Bjørn Rames vandt begge bronze ved VM i bænkpres. Førstnævnte i 84+ klassen og sidstnævnte i -63-klassen. 
April
EM-guld til Danmark i 49'er FX
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. Dansk Sejlunion / Scanpix Denmark
De danske sejlere Jena Hansen og Katja Salskov-Iversen vandt guld i 49'er FX-klassen ved europamesterskaberne i Spanien.
April
Guld i OK-Jolle
Bo Petersen var bedst af alle til europamesterskabet og vandt guld til Danmark i OK-jolle.
April
VM-bronze til Rindom i sejlads
Anne-Marie Rindom her ved OL i Rio, vandt også bronze ved VM i april WILLIAM WEST / Scanpix Denmark
Den danske sejler Anne Marie Rindom viste OL-form da hun vandt bronze ved VM i Mexico. Hun dyster i bådklassen laser radial.
Maj
Viktor Axelsen vinder EM-guld
Den fremadstormende badmintonstjerne, Viktor Axelsen, vandt EM-guld i herresingle efter en flot finalesejr over landsmanden Jan Ø. Jørgensen, som dermed fik en sølvmedalje.
Maj
EM-guld til Conrad og Kolding
Den danske herredouble med Mads Conrad og Mads Kolding, vandt EM-guld i en ny ren dansk finale. Sølvet gik til Kim Astrup og Anders Skaarup.
Maj
Dansk damedouble vandt guld til EM
De var store favoritter, men Christinna Pedersen og Kamilla Rytter-Juhl levede fuldt op til den værdigheden, da de to på sikker vis vandt EM-guld i damedouble. Det var deres tredje af slagsen. Der var også dansk metal til Maiken Fruergaard og Sara Thygesen. De to hev en bronzemedalje hjem til Danmark i samme disciplin
Maj
Medaljehøst i mixdouble
Christinna Pedersen vandt endnu en EM-guldmedalje, da hun sammen med Joachim Fischer vandt finalen i mixdouble over et andet dansk par, Niclas Nøhr og Sara Thygesen, der fik sølv. For at fuldende medaljehøsten tog Mathias Christiansen og Lena Grebak bronze.
Maj
Danske damesingler vinder bronze ved EM
Line Kjærsfeldt sluttede med en bronzemedalje ved EM, det samme gjorde Anna Thea Mehlin Madsen som tabte den anden semifinale.
Maj
Guld, sølv og bronze til Winther ved EM
Amalie Østergaard Winther vandt tre medaljer i EM-svømning for handicappede. Guld i 400m fri, sølv i 100m fri og bronze i 200m medley.
Maj
Mere svømmesucces
Sølv og bronze blev det til for Niels Korfitz Mortensen ved handicap-EM i svømning - begge i 100m butterfly (S8 og SM8). Desuden en bronzemedalje i 100m ryg.
Også Jonas Larsen hentede flere medaljer: Sølv i 150m medley og bronze i 50m ryg.
Maj
Dobbelt sølv i EM-roning
Ved EM i roning vandt Emil Espersen og Jens Vilhelmsen sølv i LM2-klassen, mens Aja Runge Holmegaard fik sølv i LW1x.
Maj
Duo på podiet ved EM i Duatlon
Maja Stage Nielsen vandt sølv i duatlon i EM-langdistancen og henviste danske Susanne Svendsen til tredjepladsen og bronze.
Maj
Masser af danske medaljer ved EM i dødløft
Jane Aaberg vandt guld i 84 kg. Eva Buxholm vandt sølv i dødløft 57kg ved EM, mens Trine Bagger og Kathrine Bak vandt bronze i hhv. 52kg og 72kg dødløft. Jonatan Gange vandt bronze i 93 kg dødløft.
Maj
Finnjolle-sølv ved EM
WILLIAM WEST / Scanpix Denmark
En sølvmedalje blev det til for Jonas Høgh-Christensen i finnjollen ved EM. 
Maj
VM-guld til Danmark i sejlads
Den danske båd vandt guld ved VM i Tyskland. Båden er af typen, Flying Dutchmen, og de to danske vindere var Jørgen Bojsen-Møller og Jacob Bojsen-Møller.
Maj
Mere guld til dansk sejlads
Den danske Hobie-16 båd med Daniel Bjørnholt og Josephine Frederiksen fra Svendborg Sunds Sejlklub vandt guld ved verdensmesterskaberne.
Maj
Danske medaljer ved EM i orienteringsløb
Maja Alm vandt en bronzemedalje i disciplinen sprint, ved mesterskaberne i Tjekkiet. I mixed-stafet konkurrencen var samme Alm med til at vinde sølv med Cecilie Klysner, Tue Lassen og Søren Bobach.
Maj
Danmark vinder guld til VM i badminton for hold
For første gang nogensinde vandt Danmark guld i badminton ved VM for hold. En historisk triumf som kom i stand, da Hans-Kristian Vittinghus vandt den sidste og afgørende kamp for Danmark.
Maj
To EM-medaljer i bueskydning
Også i 2015 vandt Stephan Hansen guld i compound. Dengang vandt han guld på dansk jord. Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark
De danske bueskytter havde et særdeles succesfuldt EM, da det blev til to guldmedaljer. Den ene vandt Stephan Hansen compound. Den anden var ligeledes i compound, men her var det konkurrencen for hold, hvor Stephan Hansen vandt sammen med Martin Damsbo og Andreas Darum.
Maj
Masser af danske medaljer ved EM i svømning
I alt syv danske medaljer. Rikke Møller Pedersen vandt en suveræn guldmedalje i favoritdisciplinen 200 meter brystsvømning, Mie Ø. Nielsen vandt guld i 100 meter rygsvømning, og sølv på den halve distance, og derudover blev det til sølvmedaljer til Jeanette Ottesen i både 50 og 100 meter butterfly, samt bronzemedalje i 50 meter fri. Hos mændene vandt Viktor Bromer sølv i 200 meter butterfly.
Juni
Danmark bowlede metal hjem ved EM
Danskerne Mai Ginge Jensen, Kamilla Kjeldsen og Britt Brøndsted vandt EM-bronze i Bowling i konkurrencen trio. Sammen med Rikke Holm Agerbo og Anja Ginge Jensen vandt de ligeledes bronze ved EM i holdkonkurrencen.
Juni
Flot medaljehøst ved EM for atletikudøvere med handicap
Fem medaljer. Daniel Wagner Jørgensen vandt EM-guld i længdespring T42 samt EM-bronze i 100 meter T42. På 1500 meter distancen i løb T38 vandt Christoffer Schultz Vienberg sølv, og han hentede samtidig bronze i 800 meterløb T38. I discuskast F37 vandt Ronni Jensen EM-sølv.
Juni
Medaljer til Danmark ved EM i kajak
René Holten Poulsen vandt tre sølvmedaljer ved EM. DAMIEN MEYER / Scanpix Denmark
René Holten Poulsen fik hentet hele tre sølvmedaljer ved EM i kajak. Den stærke dansker fik metal på distancerne 500 meter, 1000 meter og 1500 meter. Unge Emma Jørgensen vandt bronze på 500 meter-distancen.
Juni
Guld i golf
Dansk Handicap Idræts-Forbund kunne fejre guld ved europamesterskaberne i golf, hvor danske Mette Wegge Lynggaard fra Skjoldenæsholm Golf Klub stod øverst på sejrsskamlen. 
Juni
VM-sølv i sejlads
Danske Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub fik sejlet sig til en VM-sølvmedalje i bådklassen OK jolle.
Juli
VM-guld til Langvad
Som den første danske kvinde nogensinde vandt Annika Langvad VM-guld på XCO-distancen, som er den olympiske distance i mountainbike.
Juli
Sølv ved VM i flag flootball
De danske herrer var tæt på at gå hele vejen, men fik en sølvmedalje med fra VM i flag fotball efter et nederlag til værtsnationen USA.
Juli
EM-guld til Sara Slott
Den danske hækkeløber, Sara Slott, løb fra alt og alle da hun vandt guld ved EM i 400 meter hækkeløb.
Juli
Bronze for hold i golf ved EM
De danske spillere Alexander G. Frances, Emil Søgaard, Jonathan Gøth-Rasmussen, John Axelsen, Marcus Helligkilde og Peter Launer Bæk vandt bronze europamesterskaberne for hold.
Juli
Dansk døveidræt i golf vinder bronze
De danske spillere Hans Elgaard fra Midtsjællands Goldklub, Lasse Emil Nielsen fra Aabybro Golfklub, Lasse Behnche fra Brønderslev Golfklub, Søren Clausen fra Skovbo Golfklub, Morten Jørgensen fra Sønderjyllands Golfklub og Jannik Kusk fra Midtsjællands Golf vandt bronze ved verdensmesterskaberne for Dansk Handicap Idræts-Forbund i golf.
Juli
VM-medaljer til Europajolle-sejlere
3 medaljer. Anna Livbjerg vandt sin femte VM-guldmedalje på stribe, da hun henviste en anden dansker, Anna Munch, til sølvet i VM i Europajolle. Blandt mændene vandt Kristian Præst en bronzemedalje til Danmark i turneringen som blev afhold i Gardasøen.
Juli
EM-sølv til softball-herrer
Det danske hold i fastpitch softball vandt sølv ved Europamesterskaberne.
Juli
Flere danske medaljer til sejlerne
Det blev til sølv i ORC VM-klasse A til Erik Berth og hans besætning. I ORC VM - klasse C, vandt Michael Møllmann og hans besætning ligeledes sølv. 
Juli
Dansk medalje ved EM i triatlon
Danske Anna Jensen vandt bronze da hun deltog ved EM i triatlon på langdistancen.
Juli
Dansk metal i mountainbike-orienteringsløb
Camilla Søgaard vandt bronze ved VM i mountainbike-orienteringsløb som blev afholdt i Portugal.
August
OL-sølv til Fulgsang
Danskeren Jakob Fulgsang leverede et stort resultat, da han sikrede sig en olympisk medalje ved OL i landevejsløb. Danskeren blev kun slået af Greg van Avermaet fra Belgien på landevejene omkring Rio.
August
VM-bronze i sejlsport
Den danske besætning bestående af Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen vandt VM-bronze i H-båd.
August
EM-guld i matchrace
Det blev til dansk guld ved europamesterskaberne i matchrace, da besætningen bestående af Joachim Aschenbrenner, Jeppe Ditlev, Jonas Funk og Kristian Kvidvar bedst af alle.
August
OL-sølv til guldfireren
Den traditionsstærke danske båd, guldfireren, levede ikke helt op til navnet, men sikrede dog en sølvmedalje til Danmark ved OL i Rio 
August
OL-bronze til dansk banehold
Det danske hold i 4000 meter forfølgelsesløb vandt bronze ved OL i Rio. Holdet bestod af Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Madsen, Casper Von Folsach og Rasmus Quaade. 
August
OL-bronze til Danmark i roning
Hedvig Lærke Rasmusen og Anne Dsane Andersen overraskede de fleste, da de vandt bronze til Danmark ved OL i ro-disciplinen, toer uden styrmand.  
August
OL-guld til Blume
Pernille Blume tog Danmark med storm, da hun vandt guld ved OL i Rio. Hun var hurtigst af alle i dronninge-disciplinen, 50 meter fri.
August
OL-bronze til danske svømmekvinder
Der var mere OL-metal til svømme Danmark og Pernille Blume, da hun sammen med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen vandt OL-bronze i 4 gange 100 meter medley.
August
OL-sølv til Mark O. i brydning
Den danske bryder imponerede ved at hente en sølvmedalje i brydning, i 75 kg-klassen. En russer vandt guld.
August
Mere cykel-metal til Danmark ved OL
Lasse Norman Hansen fik en ny bronzemedalje til samlingen, da han var tredjebedst i banecyklingskonkurrencen Omnium. Danskeren vandt OL-guld i 2012.
August
OL-medalje til Rindom
Anne-Marie Rindom vandt bronze til Danmark ved OL i sejllads i Laser Radial-klassen. 
August
OL-sølv til damedouble
Den danske badmintondouble bestående af Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen vandt sølv ved OL i Rio efter et finalenederlag til et japansk par. 
August
Axelsen vinder OL-bronze
Den unge danske badmintonspiller, Viktor Axelsen, slog badmintonlegenden Lin Dan i kampen om bronzemedalje og sikrede dermed mere metal til Danmark.
OL-sølv til Sara Slott
Den danske hækkeløber Sara Slott imponerede stort, da hun vandt en medalje til Danmark i 400 meter hækkeløb efter en spændende finale.
August
OL-bronze til dansk sejlerduo
Sejlerne Jena Hansen og Katja Salskov-Iversen vandt OL-bronze i 49ér FX. 
August
OL-sølv til dansk stortalent
Den kun 20-årige, Emma Aastrand Jørgensen, vandt sølv i 500 meter enerkajak.
August
OL-guld til håndboldherrerne
En stærk dansk præstation sikrede dansk guld til de danske håndboldherrer, som slog Frankrig i finalen. 
August
Guldmedaljer til Danmark ved VM i orienteringsløb
Maja Alm vandt VM-guld på sprintdistancen i orienteringsløb. Derefter vandt hun sammen med Cecilie Klysner, Tue Lassen og Søren Bobach ligeledes VM-guld for hold på sprintdistancen. Ud over det var Maja Alm med til at vinde VM-sølv i stafet sammen med Signe Klinting og Ida Bobach.
August
VM-sølv i sejlsport
Danmark vandt VM-sølv i sejlsportsdisciplinen, 5.5 mR, med en besætning bestående af Bo Selko, Rasmus Knude og Mikael Petersen.
August
Medaljeregn for danske bowlere
Fire medaljer. De danske herrer havde et succesfuldt EM, hvor det blev til flere medaljer. I single blev det til EM-guld til Jesper Agerbo. Han var også med til at vinde med til at vinde guld i trio sammen med Carsten Warming Hansen og Thomas Larsen, sølv i double sammen med Jimmy Dan Mortensen og EM-sølv for hold sammen med Jesper Agerbo, Carsten W. Hansen, Thomas Larsen, Mik Stampe, Markus J. Bergendorff og Kimmy Dan Mortensen.
August
VM-sølv i roning
De danske roere, Emil Espensen og Jens Vilhelmsen vandt VM-sølv i LM2-klassen, også kendt som letvægtstoeren.
September
VM-bronze til danske sejlere
Nicklas Holm, Mathias Thomsen og Jonas Høgh-Christensen vandt VM-bronze i dragebåd.
September
Duathlon-medaljer til Danmark
Søren Bystrup Jacobsen vandt VM-bronze på langdistance for herrer, mens, Susanne Svendsen, vandt VM-bronze på langdistance for kvinder.
September
EM-medalje i triathlon
Maja Stage Nielsen vandt EM-sølv på mellemdistancen i triathlon.
September
EM-sølv i contender
Jesper Nielsen vandt endnu en sejlsportsmedalje til Danmark, da han vandt EM-sølv i contender-klassen. 
September
Paralympics guld til Rosenmeier
Den danske bordtennisspiller, Peter Rosenmeier, vandt guld i klasse 6 ved PL i Rio.
September
PL-bronze i svømning
Jonas Larsen vandt bronze i 150 meter medley, SM4 ved Paralympics i Rio
September
Para-OL-sølv i ridning
Susanne Sunesen vandt OL-sølv. JASON CAIRNDUFF / Scanpix Denmark
Susanne Sunesen vandt en medalje ved para-OL, da det i riidning, individuel grad 3, blev til en sølvmedalje i dressur. 
September
Dansker vinder PL-bronzemedaljer
Stinna Kaastrup vandt bronze i dressur ved PL i rio i individuel grad IB. Hun vandt også bronze i indiviuel freestyle grad IB.
September
PL-sølv til Wagner
Daniel Wagner vandt sølv i 100 meterløb, T42, ved PL i Rio. Wagner vandt også bronze i længdespring T42.
September
EM-guld i taekwondo
Lisa Gjessing vandt for tredje gang i streg EM-guld i para-taekwondo i K44-58. Taekwondo var ikke på PL-programmet i 2016, men det kommer til næste PL.
Oktober
VM-sølv til Stephan Hansen
Den danske bueskytte Stephan Hansen leverede endnu et stort resultat i compound bueskydning, da han vandt sølv ved VM.
Oktober
Dansk verdensmester i cykling
Amalie Dideriksen leverede et stort resultat, da hun sprintede fra alt og alle ved VM i landevejscykling i Doha, og vandt guld.
Oktober
Danske medaljer ved EM i Teamgym
Der var stor dansk succes for den danske gymnaster ved EM i Teamgym. De danske herrer vandt EM-guld, de danske kvinder vandt EM-bronze, og i mix-konkurrencen blev det til EM-sølv. 
Oktober
EM-guld i bordtennis
Jonathan Groth vandt i sidste måned EM-guld i herredouble med tyske Patrick Franziska. ATTILA KISBENEDEK / Scanpix Denmark
Den danske bordtennisspiller, Jonathan Groth, vandt EM-guld i herredouble i bordtennis med sin tyske makker, Patrick Franziska.
Oktober
Bane-medalje til dansk stortalent
Niklas Larsen vandt guldmedalje i pointløb ved EM i banecykling. 
Oktober
Karate-sølv til Danmark
Den danske karate-kæmper, Katrine Pedersen, vandt VM sølv Kumite -68kg. 
Oktober
Para-EM-medaljer til danske badminton-spillere
Kvinderne var helt suværene i EM i badminton i handicapidræt, da Cathrine Rosengren tog sig af guldet, Astrid Lilhavn Riis af sølv og Julie Thrane af bronze i kvindernes singleturnering i SU5.
Cathrine Rosengren vandt EM-sølv i mixeddouble med en fransk makker.
November
Derny-guld til dansker
Ved EM i Derny blev det til en guldmedalje til Casper Folsach.
November
Medalje i faldskærmsudspring
Ulf Munkedal vandt VM-bronze i disciplinen, wingsuit - speed i faldskærmsudspring.
November
Guld i sportsdans
Makkerparret Emanuel Valeri og Tania Kehlet fra Danmark. Axel Schütt / Scanpix Denmark
Ved VM i standarddans Emanuel Valeri og Tania Kehlet guld til Danmark i deres sidste konkurrence inden et karrierestop.
November
Medaljer ved EM i kickboxing
Katrine Pedersen vandt EM-bronze i let kontakt -70kg-klassen og Katalin Kónya vandt EM-bronze i fuld kontakt - 65kg-klassen.
November
Aaberg verdensmester i dødløft
Jane Aaberg vand VM-guld i Dødløft i 84 kg klassen.
December
VM-guld i bowling
Jens Agerbo vandt guld i singleturneingen ved verdensmesterskaberne i bowling. 
December
Svømmeguld til Ottesen
Jeanette Ottesen fik endnu en medalje til samlingen da hun vandt guld på 50 meter butterfly ved VM i kortbane i Canada.
December
VM-medalje i medley
De danske svømmekvinder vandt VM-bronze i 4*50 meter medley. Holdet bestod af Mie Ø. Nielsen, Matilde Schrøder, Emilie Beckmann og Jeanette Ottesen.
December
EM-sølv i rallycross
Ulrik, Linnemann vandt EM-sølv i rallycross super 1600.
December
Dansk medalje i dragracing
Stig Neergaard vandt EM-sølv i motorsportsdisciplinen, dragracing, top fuel.