Lindsey Vonn gør nyt forsøg på at dyste mod mændene

16x9
Lindsey Vonn vil dyste mod mænd. Foto: STEFANO RELLANDINI / Scanpix Denmark

I 2012 fik Vonn afvist sit ønske om at dyste mod mændene. Nu gør hun et nyt forsøg.

Den amerikanske skisportsstjerne Lindsey Vonn gør endnu et forsøg på at få lov at dyste mod mændene i styrtløb.

Det oplyser det amerikanske skiforbund, der vil indgive en formel anmodning til Det Internationale Skiforbund (FIS) i næste uge.

Det forventes, at ansøgningen drejer sig om et løb i Lake Louise, Canada, i sæsonen 2018-2019.

Vonn forsøgte tilbage i 2012 at få lov at dyste mod mændene i styrtløb, men hun blev dengang afvist af FIS, da det gik imod forbundets regler om at blande kønnene i konkurrencer.

- Yderligere detaljer er stadig uklare, men dette er helt klart et emne, som deler de ansatte i FIS, skriver FIS i en udtalelse onsdag.

Vonn, der i næste måned fylder 33, har haft vedvarende ambition om at konkurrere med mændene, inden hun indstiller sin karriere.

Blandt sine 39 sejre i styrtløb har 14 af sejrene været på pisterne i Lake Louise, hvor mændenes afdeling af World Cuppen typisk finder sted en uge før kvindernes.

- Alle mændene siger, vi tror ikke, at hun kan slå os. Hvilket er, hvad de vil sige igen. Det vil være godt for vores sport, så hvad er problemet, sagde Vonn i et interview i april.

Spørgsmålet om Vonn vil blive diskuteret af toppen af FIS, når de mødes tirsdag i den kommende uge, og det ventes, at den medlemmerne af den alpine komité vil tage en endelig beslutning, når de mødes fredagen efter.

Vonn har vundet kvindernes samlede World Cup i styrtløb otte gange. Seneste sejr var i 2016.