Skipperfejl bliver dyr for curlingkvinderne

16x9
Madeleine Dupont og resten af det danske hold blev besejret i den tredje kamp ved OL-kvalifikationen. Foto: MATHIEU BELANGER / Scanpix Denmark

Danmarks kvinder tabte 5-9 til Tjekkiet og indkasserede deres første nederlag i OL-kvalifikationen.

De danske curlingkvinder formåede ikke at tage tredje sejr på stribe, men tabte 5-9 til Tjekkiet i OL-kvalifikationen.

Det var en lige kamp langt hen ad vejen, og den så ud til at kunne falde ud til begge landes fordel. Men en fejl af den danske skipper, Madeleine Dupont, i ottende ende tippede kampen til tjekkernes fordel.

Tjekkiet kom foran 2-0 i første ende, men danskerne udlignede i anden. Kampen bølgede frem og tilbage, og efter fem ender var stillingen 5-4 til Danmark.

Kampen skulle frem til ottende ende, hvor stillingen var 6-5 til Tjekkiet, før der blev slået et afgørende hul.

Her havde danskerne mulighed for at score to point, da skipper Madeleine Dupont kunne sætte endens sidste sten ved siden af den anden danske sten, der lå i midten af huset.

Her havde danskerne mulighed for at score ét point, da skipper Madeleine Dupont ugeneret kunne sætte endens sidste sten i midten af huset. 

Men i stedet for at sætte stenen stille og roligt og score pointet, fik hun for meget fart på stenen, og tjekkerne fejede den danske sten ud i yderkanten af huset. Tjekkerne havde to sten til at ligge en smule tættere midten og indkasserede derfor de to point.

Så var stillingen 8-5 til tjekkerne med to ender igen, og danskernes tredje sejr ved turneringen var pludselig langt væk.

Danmark ligger nummer to i turneringen, inden holdet igen skal i aktion torsdag aften, hvor Letland bliver modstanderen.

De tre hold, der slutter bedst i turneringen, skal dyste om to billetter til vinter-OL.