Ny nummer to i Danmark: Heroic overhaler North i Counter-Strike

16x9
Heroic går forbi North på verdensranglisten. Foto: Emil Hougaard / Scanpix Denmark

FC Københavns e-sport-hold North er røget ned som det tredjebedste CS:GO-hold i Danmark.

Astralis er stadig Danmarks ubestridte nummer et i computerspillet Counter-Strike, når man kigger på verdensranglisten.

Men titlen som førsteudfordrer tilhører nu Heroic, der i weekenden nåede frem til semifinalen i turneringen The Summit i Los Angeles.

I kvartfinalen slog Heroic FC Københavns e-sport-hold North, og med en samlet fjerdeplads i turneringen rykker Heroic op på verdensranglistens 12.-plads, mens North er nummer 13.

- At være nummer to i Danmark er ikke et mål i sig selv, og konkurrencen er så tæt, at vi stensikkert kommer til at se den position skifte flere gange over de kommende måneder, men det er selvfølgelig noget, der betyder noget for spillerne, siger Kasper Hvidt, sportsdirektør i RFRSH, der ejer både Heroic og Astralis, i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder dog på den lange bane for at skabe de bedst mulige resultater, og målet er i første omgang at træde ind i top-10. Herefter skal vi etablere holdet i verdenstoppen, og så arbejder vi videre derfra.

Astralis er nummer syv i verden.

En af nøglerne til Heroics succes skyldes blandt andet ansættelsen af den nye brasilianske træner, Luis ”peacemaker” Tadeu, der kom til i slutningen af sidste år.

Med fjerdepladsen i Los Angeles, der indbragte 90.000 kroner, tog Heroic et spring på otte pladser på verdensranglisten.

- Vi arbejder hele tiden med at forbedre holdenes muligheder for at levere de bedst mulige resultater. Ansættelsen af Luis ”peacemaker” var i den forbindelse vigtig for det spillemæssige og taktiske, men hele arbejdet med træningsstruktur og -kultur, den fysiske og mentale del, samt et større fokus på kost og hvile er noget, vi bruger mange ressourcer på i RFRSH, siger Kasper Hvidt i pressemeddelelsen fra RFRSH.

Heroic og Astralis spiller i denne uge SuperSeries i Kiev, hvor der er 786.000 kroner til vinderen. Turneringen spilles fra den 17. til 24. februar.