Karen Barbat: Det var megafedt

Høj musik, liniedommere, eget håndklæde. Altsammen noget 18-årige Karen Barbat ikke normalt ser i sit liv som tennisspiller. Men lige præcis de ting var, sammen med en sejr, på plads i Farum i dag.

- Jeg var rigtig nervøs, men jeg blev ved at sige til mig selv, du skal bare vinde den kamp her. Jeg vil så gerne gøre det godt her på hjemmebane, sagde Barbat efter kampen til tv2.dk.

Karen Barbat er nummer 552 i verden, men hun besejrede i første kval-runde Andrea Klepac (WTA-490) med 6-3, 0-6 og 6-4.

Serv styrket
Klepac er på vej tilbage efter en pause på grund af en skade, og er i øjeblikket nummer 490 i verden. Tidligere var hun i top-100, men alligevel var Barbat ikke helt tilfreds.

- Min serv kører ok i perioder, men for ofte bliver jeg slagtet på min andenserv. Men jeg sagde til mig selv før kampen, at jeg skulle have en god oplevelse uanset hvad, og det fik jeg, siger Karen Barbat til tv2.dk.

I næste runde skal Barbat møde Alexa Glatch fra USA, en kamp hvor danskeren igen skal spille op til sit bedste, hvis hun vil drømme om sejr.

Lillebror træner
Selvom Karen Barbat er bare 18 år gammel, så var hun ikke den yngste på banen i dagens kamp. Undervejs fik hun nemlig råd og vejledning af sin lillebror.

- Han er min bedste ven. Han forstår mig som ingen andre, og han ved lige hvad han skal sige til mig og på hvilket tidspunkt. Min største drøm er at kunne ansætte ham som min træner, strålede Barbat efter sejren til tv2.dk.

Med sejren opnår Barbat seks point til WTA-ranglisten, hvor hun de seneste måneder har kæmpet sig til sin højeste rangering som nummer 552. Vinder hun i søndagens kamp i anden kvalifikationsrunde venter endnu fire point på danskeren.