Breschel har sat dato på comeback

16x9
Matti Breschel Foto:

Matti Breschel regner med at gøre comeback i Belgien Rundt

Matti Breschel har haft et forsømt forår i bogstaveligt forstand. En knæskade og to operationer har holdt ham ude af de traditionsrige klassikere, men nu er han på vej tilbage.

Og knæskaden er så meget i bedring, at hans hold Rabobank har sat en dato for danskerens comeback.

"Vi har fået lagt et program, som hedder Belgien Rundt og så Schweiz Rundt bagefter og så selvfølgelig DM," siger Matti Breschel til sporten.tv2.dk.

Belgien Rundt er det første af de tre løb og køres fra den 24. til 29. maj.

Tror stadig på Touren i juli
Matti Breschel har ej heller vinket farvel til tanken om Tour de France.

"Nu må vi se, om jeg bliver klar til Tour de France. Jeg er stadigvæk inde i billedet, men der er jo selvfølgelig kamp om pladserne," siger Matti Breschel, der netop har trænet med holdkammeraterne.

"De sidste 16-17 dage har jeg kunnet træne optimalt, og er lige kommet hjem fra en træningslejr med holdet, og det gik fint. Jeg kunne være nogenlunde med, og jeg faldt da ikke sådan helt igennem, så handler det bare om at få en masse kilometer i benene. Jeg har en masse jeg skal indhente i hvert fald."

Mangler stadig det sidste
Matti Breschel har ikke kørt et løb, siden han ved årsskiftet skiftede fra Team Saxo Bank til Rabobank. Og han erkender, at der kommer til gå et stykke tid, før han komme til at køre med om sejren i de store løb.

"Jeg har været ude i lang tid, og formen skal nok komme stille og roligt. Jeg føler mig også sådan nogenlunde godt kørende efter omstændighederne, men det er ligesom de der sidste fem procent, som er svære at finde," siger Breschel, der ser frem til at komme tilbage i rampelyset.

"Jeg glæder mig som et lille barn, det bliver kæmpe stort, og det bliver dejligt at komme tilbage. Jeg synes, det har været lige lovligt lang tid jeg har været ude, så jeg glæder mig."