Danske kajakroere vandt medalje

16x9

Så kom der endelig lidt metal til de danske kajakroere ved VM i Ungarn. I disciplinen 4x200-meter stafet hentede kvartetten bestående af Jimmy Bøjesen, Lasse Nielsen, Kasper Bleibach og Casper Nielsen bronze.

Det var den første medalje ved VM indtil videre, hvor flere af de største medaljehåb har skuffet.

Og der var mere at glæde sig over i den danske lejr, da Jimmy Bøjesen tidligere på dagen klarede OL-kravet i sin enerkajak på 200-meter.

Tysker sørgede for OL-billet
Jimmy Bøjesen skulle ende som mindst nummer otte i finalen, men det lykkedes ikke, da han blev nier. Så i første omgang var der ikke OL-adgang.

Men da tyskerne Ronald Rauhe og Jonas Ems senere sikrede sig OL-adgang i toerkajak, fik Rauhe ikke brug for sin billet fra enerkajakfinalen, og den kunne Jimmy Bøjesen så overtage.

Det vakte dog ikke den store umiddelbare glæde hos Jimmy Bøjesen.

"OL er den store drøm. Men lige nu har jeg svært ved at nyde det. Det kan godt være, det bliver nemmere, men jeg synes ikke, det er så fedt lige nu," siger Jimmy Bøjesen til DR Sporten.

"Jeg har lidt svært ved at nyde det lige nu. Jeg ville gerne have kvalificeret mig på en anden måde. Og jeg ville gerne have haft, at brødrene var med," siger Jimmy Bøjesen.

Med i medaljekamp
Brødrene, Bøjesen henviser til, Lasse og Casper Nielsen gik glip af billetterne til legene i London, da de i toerkajakken kun blev nummer otte i 200-meter-finalen - hvor de bedste seks kvalificerede sig til OL.

Jimmy Bøjesen tror på, han kan dyste med om medaljer ved OL næste år.

"Jeg tror, det kan række hele vejen. Det kan lige så godt være mig, der står på skamlen næste år. Jeg har udviklet mig rigtigt meget på det seneste år, så hvis jeg kan fortsætte udviklingen, kan jeg stå øverst på den skammel," siger det 19-årige talent.