To fodboldbosser anholdt i Norge

To norske fodboldbosser er onsdag blevet anholdt, anklaget for fusk i forbindelse med en spillerhandel.

Der er tale om den tidligere sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, og direktør i Stabæk, Inge André Olsen. Det skriver norske VG.

De er nu sigtet for 'grov misbrug af økonomiske midler' i forbindelse med spilleren Veigar Páll Gunnarsons transfer fra Stabæk til Vålerenga i sommer.

Både privat hjem og kontorer er ransaget
Politiet har både ransaget fodboldledernes private adresser og kontorer og beslaglagt computere samt flere dokumenter. Onsdag blev Truls Haakonsen og Inge André Olsen afhørt af politiet, der senere vil vurdere, om de skal forblive i politiets varetægt.

Politiet fortsætter efterforskningen og fortæller, at der kan komme flere sigtelser.

De to fodboldledere risikerer en straf på seks års fængsel.

Snydt for flere millioner kroner
De er sigtet for at aftale en alt for lav pris i en handel med den islandske spiller Veigar Pall Gunnarson.

Politiet vurderer, at Gunnarson har en værdi på fem millioner norske kroner, men Vålerenga betalte blot en enkelt million til Stabæk for islændingen.

Det mulige snyderi består i, at Vålerenga sideløbende med handlen betalte fire millioner kroner for en købsoption på Stabæks Herman Stengel.

Den fremgangsmåde betød, at den franske klub Nancy blev snydt for omkring to millioner norske kroner, da halvdelen af overgangssummen for Veigar Pall Gunnarson skulle tilfalde franskmændene.