TV 2 Sport går i luften onsdag

16x9

TV 2 Sport blev onsdag godkendt af konkurrencestyrelsen og sender masser af livesport fremover

TV 2 SPORT går i luften i dagKonkurrencerådet har netop på et ekstraordinært møde godkendt etableringen af selskabet TV 2 SPORT A/S. Danmark får dermed om få timer en ny sportskanal.

Det nye selskab, som er et selvstændigt joint venture mellem Modern Times Group MTG A/S og TV 2|DANMARK A/S, har fået grønt lys fra konkurrencemyndighederne, og for de sportsinteresserede seere venter forude mange timers sport fra ind- og udland.

"Det er en glædens dag. Vi har ventet med tålmodighed på Konkurrencerådets afgørelse. Nu kan vi komme i gang med det, vi vil - nemlig at lave en ny, fantastisk sportskanal til danskerne. Og vi lægger hårdt ud med Champions League i aften og landspokalkamp i morgen. FA Cup, SAS-liga, Formel 1, håndbold og sværvægtsboksning er bare nogle af de spændende begivenheder i weekenden, og i løbet af kanalens første fem dage når vi at sende mere end 50 timers direkte sport, så dette må også være en glædens dag for alle sportsinteresserede danskere," siger administrerende direktør hos MTG/Viasat, Kim Poder.

Kanalen TV 2 SPORT vil indledningsvis sende fra Viasats Sports produktionsfaciliteter og går i luften allerede kl. 16.30 i eftermiddag. Første værtspar på skærmen er Tina Müller fra Viasat Sport og Claus Elming fra TV 2|SPORTEN.

"TV 2 SPORT har af konkurrencemyndighederne fået tilladelse til at læne sig op ad TV 2 og Viasat, indtil det nye selskab får tilstrækkeligt med mandskab til at klare opgaverne selv. Derfor kan vi heldigvis gå i luften få timer efter godkendelsen, og med TV 2 SPORT får danskerne nu for første gang en tv-kanal, der både dækker den allerbedste danske idræt og de attraktive internationale rettigheder. Det er derfor en ubetinget fornøjelse, at vi allerede i dag kan åbne for signalet til den nye kanal," siger TV 2s administrerende direktør, Per Mikael Jensen.

HD-kanalen, TV 2 SPORT Xtra, forventes klar til efteråret. For yderligere informationer og sendeprogram for TV 2 SPORT se det midlertidige site www.tv2sport.dk. Sitet vil på et senere tidspunkt blive afløst af en stor sportsportal med nyheder, baggrund og reportager suppleret med livestreaming fra inden- og udenlandske sportsbegivenheder.