Ny doping-skandale rammer Astana

Astana ramt af ny do-ping_sag. Andrej Kashechkin testet positiv

Næppe er Alexandre Vinokourov blevet smidt af Astana-holdet, før det kasak­hisk-baserede mandskab må slås med en ny doping-skandale.

Vinokourovs 27-årige landsmand Andrej Kashechkin er 1. augist blevet testet positiv for bloddoping. Det oplyser holdet onsdag aften.

Den positive prøve har ført til øje­blikkelig udelukkelse fra Astana-hol­det, hvor han har kørt, siden han ef­ter sæsonen 2005 skiftede fra Credit Agricole ovenpå en andenplads ved ung­domskonkurrencen i Tour de France.

Testen blev foretaget uanmeldt i tyrkiske Belek, og i Astana-lejren er man ikke just lykkelige for, at sidste års nummer tre i Vuelta a Espana er fældet kort før sæsonens udgave af det spanske etapeløb.

"Vi gør, hvad vi kan for at genopbygge holdet, men det er klart, at Kashechkins positive prøve ødelægger vores troværdighed. Dette hårde slag vil til gengæld kun få os til at forstærke indsatsen for en ren cykelsport", hedder det i en pressemeddelelse fra holdet.

Udover Kashechkin og Vinokourov er også Eddy Mazzoleni og Matthias Kessler fra Astana knaldet for doping inden for de seneste par måneder.