Michael Rasmussen sagsøger hold

16x9

Den danske cykelrytter Michael Rasmus­sen trækker nu sin tidligere hollandske arbejdsgiver, Rabobank, i retten for at få en forklaring på, hvorfor han blev sat af holdet den 26. juli midt under Tour de France.

"Det bliver rart at få gang i den hol­landske retssag. Under retssagen vil de hollandske holdledere ikke kunne undgå at komme med en sandfærdig for­klaring om deres kendskab til enhver detalje i sagen. Det er hidtil lykke­des, og det skal der sættes en stopper for," udtaler advokat K.L. Németh i en pressemeddelelse.

Samme sted fremgår det, at den danske rytter føler sig urimeligt behandlet i sagen, og at det hollandske hold efter hans mening har forhalet sagen unødvendigt.

"Da det ikke har været muligt for Michael Rasmussen igennem nu snart et halvt år at få en rimelig og relevant forklaring på, hvorfor han den 26. juli 2007 blev sat af holdet i forbindelse med Tour de France, har Michael Rasmussen og hans rådgivere med tålmodighed afventet Rabobanks egen undersøgelse. Resultatet af denne undersøgelse forelå den 12. november 2007 i den såkaldte Vogelzang-rapport. Rapporten var bestilt og betalt af Rabobank, som også har sammensat det hold, der skulle foretage undersøgelsen, og indeholder en lang række væsentlige faktuelle fejl og afgørende fortielser. Rapportens konklusion er baseret på fejlagtige faktuelle oplysninger og er en ensidig ikke uvildig vurdering af forholdene," lyder det således.

Michael Rasmussen har engageret det hollandske advokatfirma Brantjes Veerman Advocaten, og advokaterne André W. Brantjes og Frank H.A. ter Huurne skal føre hans sag, når den kommer for retten.