Axelsen på kinesisk, Jan Ø-triumf og OL-medaljer var årets mest sete

16x9
Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen samt Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var blandt de spillere, der hentede medaljer til Danmark i 2016. Foto: Scanpix/TV 2

Viktor Axelsen-interview, Jan Ø. Jørgensen med succes og i modvind samt historisk OL-medalje i damedouble var populært i 2016.

Der var rigtig mange store danske badmintonpræstationer i det år, der får sin afslutning lørdag den 31. december kl. 23:59. Faktisk så mange, at badmintonekspert Jim Laugesen kalder 2016 for Danmarks bedste år nogensinde.

Blandt andet vandt Jan Ø. Jørgensen China Open som den første europæer, og både Hans-Kristian Vittinghus og Viktor Axelsen strøg til tops for første gang i en Superseries-turnering.

Det var dog ingen af de ovennævnte tre titler eller Viktor Axelsens OL-bronzemedalje i Rio, der var jeres favoritvideo på tv2.dk i år, men derimod et kinesisk interview med Axelsen efter bronzekampen mod Lin Dan fra Kina.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhls historiske finaleplads ved de olympiske lege var også noget, I brugere kunne lide i 2016, mens herrelandsholdets Thomas Cup-triumf i maj ikke fandt vej ind i top-5.

Det er dog stadig muligt at se højdepunkter fra den nervepirrende finale mod Indonesien, inden du kaster dig over listen med de fem mest sete badmintonvideoer på tv2.dk i år.

Mest sete badmintonvideoer i 2016

Axelsen imponerer igen: Giver fejlfrit interview på kinesisk

Danske Viktor Axelsen viste stort overskud efter OL-bronzekampen mod Lin Dan fra Kina, hvor han gav interview til kinesiske CCTV på stort set flydende mandarin, der er den korrekte betegnelse for det offcielle sprog i Kina. Axelsen har brugt mellem en og to timer hver dag de seneste to og et halvt år på at lære sproget.

Kæmpe præstation: Jan Ø. slår OL-guldvinder i finale

Jan Ø. Jørgensen vandt China Open efter at have besejret den dobbelte verdensmester og forsvarende OL-guldvinder, Chen Long, i finalen. Det var første gang nogensinde, at en ikke-asiat vandt Superseries Premier-turneringen.

Axelsen slår kinesisk legende i OL-bronzekamp

Inden interviewet med den kinesiske tv-station CCTV havde en velspillende Viktor Axelsen besejret den kinesiske legende Lin Dan i kampen om bronze ved OL i Rio. Dermed vandt danskeren medalje ved sit første OL. Bronzen kom i hus i tre sæt, 15-21, 21-10, 21-17.

Jan Ø. lagt for had efter trøjekast ved China Open

China Open var en uforglemmelig oplevelse for Jan Ø. Jørgensen, men danskeren blev også svinet til og kritiseret for en episode i semifinalen mod Iskandar Zulkarnain fra Malaysia.
Ved sidebyttet i tredje sæt havde Iskandar glemt sin svedige trøje i boksen til tøj, hvilket fik Jan Ø. Jørgensen til at tage den op og kaste den væk - i retning mod sin modstander. Jørgensen undskyldte senere sin handling på sin Facebookside.

Dansk damedouble slår verdens nummer to og er i OL-finalen

Den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl spillede sig til OL-sølv i Rio, men sejren i semifinalen over verdens nummer to, kinesiske Yuanting Tang og Yu Yang, havde flere videovisninger på tv2.dk. Det var samtidig første gang, at en europæisk damedouble spillede sig i en finale ved de olympiske lege.