Luksusproblem: Danmarks EM-trup er uden verdens nummer to

Danmark tager af sted til hold-EM i Polen uden herresinglespilleren Jan Ø. Jørgensen, der ellers ligger nummer to på verdensranglisten.

Jan Ø. Jørgensen er ikke med i den danske EM-trup, der skal forsøge at genvinde hold-EM i Polen til februar.

Han er ellers den højest rangerede danske badmintonspiller lige nu, da han ligger nummer to på verdensranglisten i herresingle. Én placering foran Viktor Axelsen.

Vi rejser til Polen med en ambition om at vinde guld.

Kenneth Jonassen, landstræner

Alligevel er han ikke med i den trup, som Danmark sender til EM i Polen, der spilles i perioden 15.-19. februar.

- Det er jo et luksusproblem at vælge i mellem verdens nummer to og tre. Vi har valgt, at det bliver Viktor, der skal være Danmarks førsteherresingle ved det her EM. Det er helt udramatisk, og det skal ikke ses som et fravalg af Jan, siger landstræner Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.  

Lige i øjeblikket spiller Jan Ø. Jørgensen med i den indiske liga. Det samme gør Viktor Axelsen og Mads Pieler Kolding.

Her var Jan Ø. Jørgensen i direkte duel mod netop Viktor Axelsen på indisk grund den 1. januar. Her blev der spillet bedst af tre sæt til 11 point, og den kamp vandt Jan Ø. Jørgensen med 11-9, 11-8.

- Man kan se på hele vores EM-trup, at vi har store ambitioner om at vinde. Derfor er Jan også klar til at rejse af sted, hvis Viktor ikke kan spille, og vi vurderer, at vi kan forstærke holdet hjemmefra. Det gælder også i de andre kategorier. Vi har sendt en stor bruttotrup af sted til Badminton Europe, og derfor har vi mulighed for at sende andre spillere til Polen, hvis det bliver nødvendigt, siger Kenneth Jonassen.

Hold-EM i Polen er det såkaldte mixed-EM, hvor en landskamp består af fem individuelle kampe – én i hver kategori. Derfor har Danmark kun taget to herresingler med.

Den ene er førstesingle Viktor Axelsen, der havde en fantastisk sæson 2016 med OL-bronze, Thomas Cup-guld og sejr ved sæsonfinalerne i Dubai i december.

Den anden er unge Anders Antonsen, der er rykket op som nummer 27 på verdensranglisten.  

Den samlede EM-trup er som følger:

 • Viktor Axelsen (single)
 • Anders Antonsen (single)
 • Line Kjærsfeldt (single)
 • Natalia Koch Rohde (single)
 • Christinna Pedersen
 • Kamilla Rytter Juhl
 • Mathias Boe
 • Carsten Mogensen
 • Mathias Christiansen
 • Joachim Fischer Nielsen
 • Sara Thygesen

Dermed er der heller ikke blevet plads til Mads Kolding og Mads Conrad, der sluttede 2016 med at nå til semifinalen ved sæsonfinalerne i Dubai.

Med det resultat rykkede rykkede tilbage ind i verdenstoppen i herredouble og ligger nummer otte på verdensrangslisten.

Men de må vige pladsen til fordel for det rutinerede makkerpar Mathias Boe og Carsten Mogensen.

- Vi rejser til Polen med en ambition om at vinde guld. Jeg synes, vi har et stærkt hold med en god blanding af rutinerede spillere som tilhører verdenstoppen, og en håndfuld yngre talenter, som vi har mulighed for at give vigtig mesterskabserfaring og gode kampe, siger landstræner Kenneth Jonassen og tilføjer:

- Når det er sagt, så har vi naturligvis respekt for vores modstandere, som i første omgang er Bulgarien og Frankrig i gruppen. Det er stærke nationer, som vi skal spille godt for at slå.

Danmark er forsvarende europamestre efter sejren i 2015 i belgiske Leuven.

Det er blevet til 11 danske EM-titler ved de seneste 12 mesterskaber. Kun i 2013 mislykkedes det at vinde guld, da Tyskland overraskende slog Danmark med 3-0 i finalen.

Du kan se hold-EM direkte på TV 2 SPORT, når vi sender i weekenden den 18.-19. februar.