Vildeste duel i nyere tid ved DM: - Jeg har svært ved at lade være

Tilskuerne ved DM i badminton var torsdag vidne til en af de mest vanvittige dueller i nyere tid i dansk badminton.

Se DM-afgørelsen direkte på TV 2 SPORT lørdag og søndag fra 12.25

Navnet er Christian Lind Thomsen - eller bare 'showmanden'.

Den 32-årige badmintonspiller er ikke et kendt ansigt udadtil, men inden for badmintonverdenen er han kendt som spilleren, der altid leverer et show for tilskuerne. Torsdag aften skete det så igen, men denne gang var det alligevel ud over det sædvanlige.

I anden runde ved DM mødte verdensranglistens nummer 154 den danske topspiller Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der ligger nummer 15 i verden.

Efter Christian Lind havde tabt første sæt 14-21, var det helt lige ved 20-20 i andet sæt, og midt i duellen så det ud til, at Vittinghus skulle sikre sig sin første matchbold. Men så tog fanden ved Christian Lind Thomsen.

- Det var helt klassisk Christian Lind. Han kaster sig jo rundt som en sindssyg. Som en der er besat af at nå hver eneste bold. For tilskuerne er det kun en fed oplevelse, men når man står derinde, er det en blanding af lidt sjov, men også irriterende.

- Jeg føler tre-fire gange i duellen, at jeg skal slå den ned, men hver eneste gang så kaster han sig og får den over. Jeg synes bare, det er fedt at have sådan nogle typer i turneringen. Det gør mangfoldigheden lidt større, sagde Vittinghus efter kampen til TV 2 SPORT.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus kalder det en klassisk Christian Lind-duel, mens Lind selv indrømmer, at han gerne giver publikummet lidt ekstra show for pengene.

Fire gange i træk kastede Christian Lind sig fra side til side og var helt nede på maven, mens begge knæ også fik sig en ordentlig tur. Blot for at holde duellen i live for kort efter at kunne kaste sig efter endnu en bold. Til sidst måtte 32-årige Lind dog strække ketcher, da Vittinghus' smash gik i gulvet.

- Begge knæ er røde, så det kommer til at gøre ondt i morgen, så jeg tager en fridag, men ellers er de okay.

Hvor meget fight er der i det, og hvor meget show er der i det?

- Jeg tror, det er en god blanding. Jeg får tit at vide, jeg skal lade være med at lave så meget show, men jeg har lidt svært ved det. Selvfølgelig kæmper jeg, men jeg synes også, publikummet skal have en god oplevelse, og det håber jeg, de har fået i dag, sagde Christian Lind.

Christian Lind Thomsen måtte til sidst give fortabt.
Christian Lind Thomsen måtte til sidst give fortabt. Foto: TV 2 SPORT

Skovshoved-spilleren er en mand, der om nogen deler vandene med sin status som showman. Hoverende jubelscener i bar overkrop og høje jubelskrig er blevet et mærkat, der vil klistre til ham resten af karrieren.

Torsdag aften i Aarhus var det dog et show, som tilskuerne kun kunne trække på smilebåndet af. Selv Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der er kendt for at kaste sig rundt, måtte indrømme, at han ikke er på niveau med dagens modstander.

Var det i virkeligheden en vild udgave af dig selv, du mødte der?

- Jeg vil sige, at Lind er en noget vildere udgave, end jeg er. Det må man bare konstatere. Han har underholdt folk sådan der i de sidste mange år, så der er han i en klasse for sig, slog Vittinghus fast.

Danmarks tredjebedste herresingle står dog stadig solidt plantet i historiebøgerne for et af de vildeste slag nogensinde. Det kan du gense her:

Vanvittigt slag af Hans-Kristian Vittinghus i U.S. Open-finalen

Modsat Vittinghus' vinderslag herover formåede Christian Lind ikke at vinde duellen. På næste duel lukkede Vittinghus således kampen til 22-20, og dermed går han videre til kvartfinalen fredag eftermiddag.

Semifinaler og finaler ved DM kan ses direkte på TV 2 SPORT lørdag og søndag fra 12.25