Penge får badmintonstjerner til at forlade EM: - Det er helt vildt dårlig stil

16x9
Vladimir Ivanov til venstre forlod EM før finalen mod Danmark. Foto: Andrew Boyers / Scanpix Denmark

En ny podcast kommer rundt om truslen fra de økonomisk lokkende holdturneringer i Asien – og Lee Chong Weis magtkamp med Morten Frost.

Hør hele TV 2 Badmintons nye podcast i bunden af artiklen eller på Sound Cloud

TV 2 Badmintons helt nye podcast er i gang. Den allerførste episode af den nye podcast kommer forbi flere aktuelle emner, blandt andet Danmarks overlegne sejr ved EM for mixhold, Mette Poulsens exit fra landsholdstræningen, de lukrative holdturneringer i østen og fighten mellem Lee Chong Wei og Morten Frost i Malaysia.

Tysklands bedste herresingle Marc Zwiebler og den russiske All England-vinder Vladimir Ivanov forlod EM for mixhold for at tage til Indonesien og spille med i en lukrativ holdturnering. Pengene ligger i Indonesien, mens EM udelukkende er i nationens tjeneste – uden fortjeneste. Økonomien er godt for sporten, men det er også en trussel.

- Det er helt vildt dårlig stil, det her. Men de skal også tjene penge på det. Hvad tænker man først på, sine holdkammerater på landsholdet eller familien derhjemme. Jeg ved godt, hvad jeg vil vælge, siger badmintonkommentator på TV 2 SPORT, Dennis Bostrup i den nye TV 2 Badminton podcast.

Men de mange penge i holdturneringerne kan få de bedste spillere til at vælge pengene frem for prestigen, og det er en alvorlig udfordring for badmintonsporten.

- Det nytter ikke noget, at vi kan stå med et All England, hvor de bedste spillere ikke stiller op. Hvad er den så værd, den titel?, siger Jim Laugesen.

Der var gang i debatten omkring de asiatiske, pengestærke holdturneringer. Senest har den koreanske superstjerne Lee Yong Dae stoppet karrieren i turneringssammenhæng for i stedet at spille holdturneringer rundt om i Asien.

Og med Marc Zwiebler og Vladimir Ivanovs seneste prioriteringer, så kommer diskussionen igen, om det er pengene eller prestigen, der er bedste for badminton-sporten og badmintonspillerne.

- Vil du sige, at ’så spiller jeg bare EM, når der ligger et sekscifret beløb og venter i Indonesien’?, spørger Dennis Bostrup.

- Nej. Hør nu her, jeg har bare sagt, at det er den vej, det kan gå. Og det er det, BWF og Badminton Europe skal tage stilling til, kan ske. Og jeg tror ikke, at sporten kan overleve, hvis det bliver sådan, at de bedste spillere ikke stiller op i All England, siger Jim Laugesen.

Sydøstasiens kejser kan vælte Morten Frost

I Malaysia har den tekniske direktør Morten Frost været under et voldsomt angreb i medierne. Afsender er landets ubestridte badmintonstjerne, Lee Chong Wei, der ikke længere kan se et samarbejde mellem ham og Morten Frost.

Lee Chong Wei beskylder Morten Frost for ikke at lytte til ham og har indikeret, at danskeren skulle være medskyldig i den skade, som OL-sølvvinderen pådrog sig under en træning på de nye – og eftersigende glatte – træningsmåtter på det malaysiske træningscenter.

- Lee Chong Wei, han er da et kæmpe tudefjæs, når han giver Morten Frost skylden for glatte gulve, og at han blev skadet, siger Dennis Bostrup.

- Han gør jo det rigtige Lee Chong Wei. Han bruger medierne. Han ved godt, at han er gammel. Han ved godt, at han ikke har lang tid tilbage, siger Jim Laugesen.

Her er Lee Chong Wei i kamp - faktisk mod Viktor Axelsen - ved sæsonfinalerne i Dubai. En turnering Axelsen vandt.
Her er Lee Chong Wei i kamp - faktisk mod Viktor Axelsen - ved sæsonfinalerne i Dubai. En turnering Axelsen vandt. Foto: STRINGER / Scanpix Denmark

Men hvordan ender det så? Morten Frost er ansat direkte af den malaysiske regering, altså en instans over det malaysiske badmintonforbund. Dermed er det ikke op til forbundet, men derimod regeringen at bestemme, om presset fra Lee Chong Wei skal udløse en dansk fyreseddel.

- Jeg tror faktisk ikke, at han bliver fyret. Jeg tror, at det, at det er regeringen og ikke det malaysiske badmintonforbund, det gør lige det ekstra, at han får lov at blive, siger Jim Laugesen.

- Jeg tror ikke, at han kan overleve det her. Vi snakker om Lee Chong Wei her. Kejseren af Sydøstasien. Vi skal huske, at han er et navn, vi ikke kan forstå her i Danmark. Der er ikke noget sportsnavn, der kommer i nærheden af ham, siger Dennis Bostrup.

- Men der er et sted, han ikke er kejser. Og det er i den malaysiske regering, og her vil han få at vide, hvordan det er, siger Jim Laugesen.

Undervejs fik Dennis Bostrup og Jim Laugesen indgået tre væddemål frem mod All England, selvom Jim Laugesen ikke var meget for at gå ind i væddemål nummer tre:

  1. Bliver Morten Frost fyret eller ej? 
  2. Bliver Lee Chong Wei klar til All England? 
  3. Stiller Lin Dan op i Li-Ning eller Yonex til All England? 

Du kan finde TV 2 Badmintons Podcast her:

Sound Cloud - TV 2 Badminton

TV 2 Badmintons Podcast vil i nærmeste fremtid også kunne findes på iTunes.