Damedouble vil vise hele Danmark, de er to stædige damer

Damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er klar til at skrive sig i historiebøgerne og vise hele Danmark, hvad de står for.

Se All England-finaler lige nu på TV 2 SPORT og TV 2 Play

De sidste forberedelser er i gang i Barclaycard Arena i Birmingham, hvor damedoublen om få timer kan skrive sig i historiebøgerne med en All England-titel.

Det er nemlig 50 år siden, Danmark sidst var repræsenteret på øverste podietrin i damedouble.

Men det skal der laves om på søndag eftermiddag ved den traditionsrige turnering.

- Vi er blevet nogle stædige damer, der vil vise, hvad vi står for. Det er, vi vil gå ind, og gøre alt hvad vi kan, hver eneste kamp. Vi gider ikke have nogle dårlige undskyldninger, når vi står derinde, og det er med til at få os til at præstere.

- Vi vil vise hele Danmark, der er to piger, der kan finde ud af at spille badminton, slår Kamilla Rytter Juhl fast op til finalen.

Der kan dog næppe være nogen tvivl om, at damedoublen i 2016 fik vist, hvad de står for med flere Super Series-sejre og en OL-sølvmedalje. Det skal nu følges op med en titel i den største Super Series-turnering af dem alle.

- Selvfølgelig tror vi på vores chancer. Lige nu er vi bare to kæmpe smil, der er glade for at have spillet os i finalen, og så er vi klar til den udfordring, der ligger og venter på os, sagde Christinna Pedersen efter semifinalen.

Damedoublen har stadig ikke afgivet sæt ved All England, ligesom ingen af deres modstandere har fået over 16 point imod dem i et sæt. I finalen venter koreanerne Chang og Lee, der ligger nummer fem på verdensranglisten.

- Vi har ikke været ude i de her halvanden times kampe, som kan sætte sig i benene. Men jeg kan godt begynde at mærke, jeg har nogle kampe, og vi har både spillet hurtigt fredag og lørdag, men vi er klar.

- Hvis det bliver to sæt, så er vi glade, men det som fylder meget for mig, det er, jeg er overbevist om, det bliver en virkelig, virkelig svær kamp mod de to koreanere, og den skal have en over hatten, for at vi har en chance, slutter Christinna Pedersen.

Du kan se, om det lykkes damedoublen at vinde den første danske titel i damedouble siden 1967, når de spiller kamp tre på finaledagen. Det er lige nu på TV 2 SPORT.