Antonsen tæt på overraskelse - men taber i tre sæt til All England-finalist

16x9
Anders Antonsen. Foto: Asger Ladefoged / Scanpix Denmark

19-årige Anders Antonsen var tidligt torsdag aften tæt på en fornem skalp i Swiss Open, men efter tre sæt tabte han til andenseedede Shi Yugi.

Se Swiss Open lørdag og søndag på TV 2 SPORT og TV 2 Play

For blot fire dage siden stod kinesiske Shi Yugi i All England-finalen mod verdensetteren Lee Chong Wei, men torsdag eftermiddag gjaldt det et møde med danske Anders Antonsen i Grand Prix Gold-turneringen Swiss Open.

Et opgør, hvor den 19-årige danmarksmester var tæt på at skabe en overraskelse, inden han til sidst gik kold og tabte med 21-16, 15-21, 15-21.

Ligesom unge Anders Antonsen er blandt Danmarks helt store håb for fremtiden herhjemme, så er Shi Yugi det samme i Kina, og på vejen til sin All England-finale slog han blandt andre landsmanden Lin Dan.

Fra starten af kampen var det da ikke til at se, at den 21-årige kineser var favorit til dagens opgør. Antonsen kom flyvende ud og bragte sig hurtigt foran 11-4.

Herefter begyndte kineseren at spille sig bedre ind i kampen, mens danskeren også begyndte at lave flere fejl. Alligevel var det som om, at danskeren havde det bedre fysisk end sin kinesiske modstander, og første sæt kom aldrig for alvor i fare.

På sin første sætbold satsede Antonsen hele butikken og pressede i flere omgange fladt på sin modstander, inden han køligt lagde den forbi Shi Yugi og sikrede sig sættet 21-16.

Dermed var første del af vejen banet for danskeren, der ligger nummer 27 i verden, imens modstanderen indtager ottendepladsen på verdensranglisten.

Andet sæt blev dog langt fra nogen køn affære set med danske øjne. Antonsen havde svært ved at finde linjerne i St. Jakobshalle, og Shi Yugi virkede pludselig meget skarpere specielt på nettet.

Bagud 8-10 rykkede kineseren til 15-10, og derfra fik Antonsen aldrig kontakt igen. Selvom han var ved at finde det gode spil frem og kun var to point efter kineseren, så lukkede Shi Yugi sættet med fire point i træk til 21-15.

I starten af afgørende sæt havde de to unge kometer fundet det gode spil frem til tilskuerne, hvor specielt Antonsens offensiv fik lov til at udfolde sig på fornem vis, da han lige kom i gang.

Fra 2-5 rykkede danskeren til 10-6, mens det ved opholdet stod 11-9 til Antonsen. Kinesiske Shi Yugi havde da også langt fra givet op, og langsomt spillede han sig tættere på Antonsen.

Ved stillingen 16-15 i dansk favør blev det ikke til flere point. Antonsen løb tør for løsninger og energi, mens All England-finalisten roligt kørte de sidste seks point i hus.

Det danske nederlag betyder, at Emil Holst er eneste herresingle tilbage. Han møder indonesiske Anthony Ginting i kvartfinalen fredag. En sejr her kan give et gensyn med Lin Dan i semifinalen, hvis kineseren også spiller sig så langt.