Ung dansk damesingle overrasker stort og sikrer fornem skalp

16x9
Mia Blichfeldt Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Den blot 19-årige Mia Blichfeldt sikrede sig torsdag aften en sejre af de større, da hun overraskende slog verdens nummer 13.

Se Swiss Open lørdag og søndag på TV 2 SPORT og TV 2 Play

Danmark leder fortsat efter den nye badmintondronning inden for damesingle, men Mia Blichfeldt er helt sikkert en af de spillere, man skal holde ekstra godt øje med.

I 1/8-finalen ved Grand Prix Gold-turneringen Swiss Open sikrede hun sig torsdag en skalp af de store, da hun overbevisende slog verdens nummer 13, Beiwen Zhang, med 21-18, 21-12.

Blichfeldt ligger selv nummer 45 på verdensranglisten, og herhjemme er hun nok bedst kendt som den yngste vinder af DM-trofæet i historien, da hun tilbage i 2014 vandt i en alder af blot 16 år.

Fra kampens start fulgtes de to spillere godt ad, men fra 8-9 tog Blichfeldt et afgørende ryk til 12-9. Herfra udbyggede hun føringen til 18-13, inden et par fejl sneg sig ind i spillet. Til sidst kunne hun dog lukke første sæt, da hun via netkanten slog bolden ned til 21-18.

De to spillere kender hinanden fra den hjemlige liga, hvor Zhang repræsenterer Vendsyssel, mens Blichfeldt spiller i Solrød Strand. Tilbage i oktober mødtes de to spillere først i ligaen og siden i Dutch Open, hvor Zhang vandt begge opgør i to sæt.

Den statistik blev der dog lavet om på i dag, da Blichfeldt fuldstændig satte sig på andet sæt. Beiwen Zhang løb tør for energi og lignede en spiller, der havde svært ved at følge med danskeren rent fysisk.

Fra 6-6 rykkede Blichfeldt til 9-6 og videre til 13-8, hvorefter Zhang lignede en, der begyndte at miste troen på det. Derfor kunne den 19-årige dansker til sidst lukke sættet med et flot slag på tværs af banen og sikre sig andet sæt 21-12.

I kvartfinalen fredag skal Blichfeldt op imod Fitriani fra Indonesien, der ligger nummer 30 i verden.