19-årigt dansk håb misbruger matchbold og taber kvartfinale-gyser

16x9
Mia Blichfeldt. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Mia Blichfeldt var én bold fra at spille sig i semifinalen ved Swiss Open, men til sidst måtte hun se sejren glippe mod verdens nummer 30.

Se Swiss Open lørdag og søndag på TV 2 SPORT og TV 2 Play.

For anden dag i træk var Mia Blichfeldt tæt på at slå en højere rangeret spiller på verdensranglisten, men til sidst måtte hun give fortabt i kvartfinalen ved Grand Prix Gold-turneringen Swiss Open.

Efter lidt over en times spil måtte hun se bolden lande på egen banehalvdel uden for ketcherens rækkevidde, og så satte Blichfeldt sig ellers på gulvet med hovedet gemt væk i armene efter et nederlag på 21-12, 19-21, 20-22 mod indonesiske Fitriani Fitriani.

Første sæt antydede langt fra en sikker dansk sætsejr, da Blichfeldt fik en skidt start på kampen og kom bagud 3-8.

Herefter vågnede danskeren i den grad op, og så rykkede hun til 14-9, imens indoneseren blot blev en statist i et dansk badmintonshow. Stille og roligt lukkede Blichfeldt første sæt med 21-12.

Andet sæt blev en mere tæt affære, selvom danskeren var foran både 4-0 og 10-6, men indoneseren gav aldrig op. Foran 18-16 mistede Blichfeldt taget på sin modstander, og fire indonesiske point i træk sendte to sætbolde af sted til Fitriani. Den anden udnyttede hun, og så var sættet indonesisk med 21-19.

Det afgørende sæt startede skidt set med danske øjne, men fra 5-7 tog noget ved Mia Blichfeldt. Den 19-årige dansker rykkede til 12-7 med syv point i træk. Men på trods af 17-12 i dansk favør lykkedes det endnu en gang indoneseren at svare igen, og så var der lagt op til en gyser.

Her formåede danskeren endda at sikre sig sin første matchbold, da hun udspillede sin modstander med et flot slag langs linjen og kom foran 20-19. Fitriani afværgede dog matchbolden med hjælp fra netkanten, og kort efter sikrede indoneseren sig sættet med 22-20.

Blichfeldt var den eneste danske damesingle, der stillede op i Swiss Open.