Denmark Open beholder høj status i ny badmintonstruktur

16x9
Mathias Boe og Carsten Mogensen Foto: Peter Cziborra / Scanpix Denmark

Pengepræmierne i international badminton løftes yderligere i en ny turneringsstruktur gældende fra næste år.

Pengepræmierne i badmintonsporten får et nyt løft i de kommende sæsoner. Samtidig beholder Denmark Open sin høje status som international turnering.

Det står klart, efter at Det Internationale Badmintonforbund (BWF) søndag annoncerede en ny turneringsstruktur gældende fra 2018 til 2021.

Den nye serie, BWF World Tour, tæller i alt seks niveauer, og i sæsonens fire største turneringer vil der være garanteret mindst 1.000.000 dollar i pengepræmier.

- Tiden er inde for, at badmintonsporten svæver endnu højere, siger BWF's præsident, Poul-Erik Høyer.

- Vores nøglemål er at vise sporten frem på højeste konkurrenceniveau, øge tv-dækningen samt øge topspillernes kvalitet og popularitet på verdensplan, tilføjer Høyer.

I den nye serie befinder sæsonfinalen sig alene på niveau 1 med en samlet præmiesum på 1.500.000 dollar. Den har en præmiesum på 1.000.000 dollar i 2017.

På niveau 2 følger tre turneringer, der alle får en præmiesum på mindst 1.000.000 dollar. Det drejer sig om All England, China Open og Indonesia Open.

På det efterfølgende niveau følger fem turneringer, som blandt andet omfatter Denmark Open. I disse fem turneringer vil mindst 700.000 dollar være på spil.