Ekspert forsvarer kinesisk legende: - Peter Gade gjorde det samme

PODCAST: Den kinesiske badmintonstjerne Lin Dan bragte sig i fokus, da han mødte en ung franskmand i første runde af Swiss Open.

Den kinesiske badmintonstjerne Lin Dan tiltrak sig en anderledes opmærksomhed ved første runde af Swiss Open, da han spillede en besynderlig sidste duel mod en ung franskmand.

Den afgørende bold ved stillingen 20-5 i andet sæt er efterfølgende blevet lagt på nettet (se den i videoen over artiklen) og har indledt en debat om, hvorvidt Lin Dan ydmyger sin modstander eller ej.

I TV 2 Badmintons podcast er kommentator Dennis Bostrup og badmintonekspert Jim Laugesen uenige i, om kineseren med de to OL-guldmedaljer og fem VM-titler ydmygede eller underholdte.

- Jeg synes for det første ikke, at det er i orden, at han (Lin Dan, red.) står og tuder, når han taber til Jan Ø. Jørgensen, som han gjorde for et år siden. Og to, han knækker boldene under All England mod Viktor (Axelsen, red.). Og tre, opfører sig på den her måde mod en ung franskmand – og egentlig håner ham, siger Dennis Bostrup.

Det er summen af flere uheldige aktioner fra Lin Dan, der får Dennis Bostrup til at kritisere kineseren, mens Jim Laugesen ikke mener, at Lin Dan ydmygede sin 16-årige Arnaud Merkle i Swiss Open.

- Vi hyldede alle sammen Peter Gade, da han stod inde til Copenhagen Masters og lavede sin Peter Gade-finte mod den kære Gopichand, som jo mildest talt var udspillet. Han blev da hyldet. Den hedder Peter Gade-finten i dag, siger Jim Laugesen.

- Der er kæmpe forskel på at stå i en Masters og spille mod Gopichand, som har vundet et All England. Det her, det er en 16-årigs store oplevelse. Han skal møde Lin Dan, og så bliver der taget – og nu siger jeg det bare lige ud i den her podcast – pis på ham. For det er dét, han gør, siger Dennis Bostrup.

Lin Dan kom senest i unodernes søgelys, da dommeren i All England-kvartfinalen mod Viktor Axelsen bad ham om at lade være med at knække fjerene på bolden for at gøre den langsommere.

Oven i det blev han sidste år fanget i utroskab med en kinesisk skuespiller, mens hans egen kone, den tidligere dobbelte verdensmester Xie Xingfang, var højgravid.

Hør hele TV 2 Badmintons podcast på SoundCloud eller iTunes.