Badmintonekspert undrer sig over fordeling: - Det er skuffende

16x9
Anders Antonsen er en af dem, der kan komme i klemme med den nye turneringsstruktur. Han ligger pt nummer 27 i verden. Foto: GEORGIOS KEFALAS / Scanpix Denmark

Danmark burde være blevet tildelt en ekstra badmintonturnering på højt niveau. Det mener TV 2 SPORTs badmintonekspert.

Danmark fik ingen af sine ønsker opfyldt, da det internationale badmintonforbund, BWF, søndag valgte, hvilke turneringer der skulle være en del af den nye turneringsstruktur fra 2018.

Danmark største badmintonturnering, Denmark Open, blev fravalgt til at blive en af de fire største økonomiske turneringer i verden.

Ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, fordi de slet og ret kom til kort over for de prestigefyldte turneringer All England, China Open og Indonesia Open.

Ny badmintonstruktur

Den nye struktur træder i kraft fra 2018. Herunder kan du se, hvilke turneringer der er at finde på hvert niveau. I parantes står den kommende præmiesum.

1. lag: Sæsonfinalen (1,5 millioner dollars)

2. lag: All England, China Open, Indonesia Open (1 million dollars)

3. lag: Denmark Open, French Open, Japan Open, Malaysia Open, Kina (700.000 dollars)

4. lag: Korea, Malaysia, Singapore, Thailand (350.000 dollars)

5. lag: Australien, Taiwan, New Zealand, Schweiz, Tyskland, Indien, Korea, Macau, Spanien, Thailand, USA (150.000 dollars)

Anderledes overraskende er det ifølge Laugesen, at Danmark blev forbigået af BWF, ved ikke at få tildelt at afholde endnu en stor turnering.

- Jeg undrer mig over, at Danmark, som er den klart bedste europæiske nation, ikke får tildelt en ekstra turnering. Det er skuffende, siger Laugesen.

De unge må kæmpe endnu mere

Den nye turneringsstruktur, som går fra at have tre til fem forskellige lag af turneringer, betyder, at der var god mulighed for, at store badmintonlande som eksempelvis Danmark kunne få endnu en turnering i det femte lag.

I stedet har Asien fået flere turneringer. Noget som Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, mener er problematisk.

- Det gør, at de bedste og næstbedste europæiske spillere bliver nødt til at tage tre til fire gange til Asien for at hente point til at kunne spille Super Series (turneringerne på de tre højeste niveauer red.). Det er vi ikke tilfredse med, siger han til TV 2 SPORT.

Den holdning deler Jim Laugesen.

- De unge spillere kan ikke bare tillade sig at melde fra til de turneringer, fordi de bliver nødt til at skrabe alle de point sammen, de kan, hvis de vil have en chance for at komme med i de store turneringer, siger Jim Laugesen.

Kvalifikationen er skrottet

Grunden til, at pointene bliver ekstra vigtige at optjene i fremtiden, skyldes, at det ikke længere bliver muligt for spillere længere nede af verdensranglisten at komme ind til de store turneringer via en kvalifikation. Sådan som det er nu.

- Det gør det sværere for de unge danske spillere, som er på vej frem. Normalt er der ved en turnering som Denmark Open et stort kuld af unge danske talenter, der kan prøve kræfter med de bedste via kvalifikationen. Det er væk nu, pointerer Jim Laugesen.

- Jeg tror, det på sigt bliver en udfordring for de mange europæiske spillere, understreger Bo Jensen.

BWF har endnu ikke fastlagt, hvor mange point der vil være at hente i de forskellige turneringer fra næste år.