Danmark udtager skadet Jan Ø. til VM-trup

16x9
Jan Ø. Jørgensen har fået plads i den danske trup. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Der er fundet plads til Jan Ø. Jørgensen i den danske trup til Sudirman Cup, selv om han har døjet med en hælskade.

Om lidt over en måned skal Danmarks bedste badmintonherrer og -damer forsøge at vinde Sudirman Cup - også kaldet VM for mixed hold - for første gang nogensinde.

Torsdag blev den danske trup offentliggjort, og her er der blevet plads til Jan Ø. Jørgensen (se hele truppen længere nede i artiklen).

Herresinglespilleren har indtil videre droppet tre Super Series-turneringer på grund af en skade i hælen. Desuden bliver han heller ikke klar til EM i Kolding i slutningen af april. Der er endnu ikke meldt noget officielt ud, hvornår han regner med at gøre comeback.

Med Jan Ø. Jørgensens plads i truppen betyder det, at der ikke er blevet plads til Anders Antonsen, som var med i truppen ved EM i mixed hold.

Natalie Koch Rohde, som også var med til EM, er ligeledes blevet vraget i den nye trup. I stedet er Mia Blichfeldt udtaget, selv om hun blot er den fjerdebedste damesingle i Danmark målt ud fra verdensranglisten.

- Vi har udtaget det hold, der giver os de bedste chancer for at indfri målsætningen om en medalje. Hvis vi skulle få skader, mens vi er af sted, vil vi stadig kunne stå stærkt, da hele truppen besidder kvalitet, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Der blev skudt med guldkonfetti, da Danmark vandt EM for mixed hold i februar.
Der blev skudt med guldkonfetti, da Danmark vandt EM for mixed hold i februar. Foto: TV 2

Danmark ved allerede nu, at de i gruppen skal møde stærke modstandere som Indien og Indonesien. Kenneth Jonassen har dog en ambition om, at Danmark alligevel skal vinde puljen.

- Det er en dynamitgruppe, og vi skal være klar fra start af. Indien og Indonesien er store badmintonnationer med henholdsvis rigtig gode damespillere og rigtig gode herrespillere samt stærke mixeddoubler, men vi tror på, at vi har holdet til at komme videre fra gruppen som nummer et, hvilket formentlig vil betyde, at vi kan undgå Kina i en eventuel kvartfinale, siger Kenneth Jonassen.

Her er den danske trup:

Herrer: Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe, Carsten Mogensen, Mads Conrad-Petersen, Mads Pieler Kolding, Mathias Christiansen, Joachim Fischer.

Damer: Line Kjærsfeldt, Mia Blichfeldt, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Sara Thygesen

I tilfælde af at der kommer afbud inden VM, er der også udtaget nogle erstatninger. Hos herrerne er det Hans-Kristian Solberg Vittinghus, Anders Antonsen, Kim Astrup Sørensen og Anders Skaarup Rasmussen.

Hos damerne er det Natalia Koch Rohde og Maiken Fruergaard.

Sudirman Cup bliver afholdt fra den 21.-28. maj i Australien og sendes på TV 2 SPORT.