Skadet Jan Ø. om karrierestop: Jeg har tænkt tanken

16x9
Jan Ø. Jørgensen har overvejet at stoppe karrieren. Foto: STRINGER / Scanpix Denmark

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen fortæller i et interview til DR, at han har overvejet et karrierestop på grund af skader.

Lige nu er Jan Ø. Jørgensen ramt af en drilsk hælskade.

En skade, der driller ham så meget, at han indtil nu har været tvunget til at melde afbud til tre Super Series-turneringer – og også EM på hjemmebane i Danmark i slutningen af april.

Det er langt fra første gang, at den 29-årige badmintonspiller er ramt af en skade. Og skaderne er med årene blevet flere og flere.

Et faktum, der har fået Jørgensen til at genoverveje badminton-karrieren.

- Ja, jeg har tænkt tanken. Men den tanke blev hurtigt sparket til hjørne, for jeg elsker at spille badminton, og jeg tror, jeg har meget mere at skyde med, siger Jan Ø. Jørgensen til DR og tilføjer:

- Men jeg har tænkt tanken, også mere inden for den seneste tid, end jeg normalt gør. Jeg er ikke 20 år mere, så det ligger underforstået, at der kommer en dag, hvor jeg skal stoppe. Ja, der kommer en dag. Og den dag er måske tættere på for mig, end den har været før, siger han.

De nuværende problemer med hælspore har altså fået Jan Ø. Jørgensen til at melde afbud til en række store turneringer i løbet af april. Et helt bevidst valg fra den rutinerede badmintonspiller.

Det er nemlig slut med at gamle med det fysiske helbred.

- Hele historien omkring Thomas Cup, da vi vinder VM for hold (i maj 2016, red.), dér var jeg bestemt ikke god ved min krop. Min krop var presset, og jeg spillede, selv om jeg ikke var i stand til det. Jeg spillede på smertestillende, og det var lige til grænsen. Men det gav mig en VM-guldmedalje, og det vil jeg ikke bytte for noget. Det var dét værd.

- Men hvis jeg fortsætter ad det spor, jeg har gang i lige nu, så vil det måske blive et problem senere hen. Det er også derfor, jeg træffer de valg nu med at holde en pause, for at kroppen kan komme sig helt, siger Jan Ø. Jørgensen til DR.

Men Jørgensen er på trods af hælskaden blevet udtaget til det danske landshold, der i slutningen af maj skal forsøge at vinde Surdiman Cup – også kendt som VM for mixed hold.