Landstræner jubler over turneringssejre: - Det er helt exceptionelt

Dansk badmintons cheflandstræner var stolt over, at det blev til to danske sejre ved Super Series-turneringen Singapore Open.

Det er næsten tre år siden, at Danmark sidst har vundet en Super Series-turnering i to forskellige kategorier.

Men det skete søndag, da både damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl samt herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt Singapore Open.

Resultater der cementerer Danmarks internationale styrke i badminton, mener den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen.

- Det er selvfølgelig utrolig fedt, at vi igen kan vise, at vi hører til blandt de stærkeste nationer i verden. Det er et ekstrem godt resultat, og jeg er meget stolt af spillerne, siger han til TV 2 SPORT.

Turneringssejrene bliver endnu mere imponerende, når der tages et nærmere kig på modstanderne, der er blevet sendt ud af de suveræne danskere.

Boe og Mogensen har slået verdens nummer ét, to og tre ud af turneringen, mens Pedersen og Juhl sendte OL-guldvinderne samt verdens nummer tre ud af turneringen.

- Det er helt exceptionelt, at man kan det (Boe/Mogensens præstation red.) i løbet af én turnering. Og damerne slog modstandere ud, som de har haft det svært ved. Så jeg må sige, at de alle rammer topformen under svære forhold. Der er meget vind i Singapore, som betyder meget i badminton, men vi var bedst til at håndtere denne gang.

Han lægger ikke så meget i, at det er nogle af de ældre spillere i dansk badminton, som høster triumfen.

- Det kræver en del rutine. Det er også noget af kompleksiteten i badminton, at det tager noget tid at komme på op på det niveau, fordi konkurrenceniveauet er så højt. Jeg er positiv over, vi vinder de her titler, og jeg er sikker på, den næste generation er på vej.

Næste test for de to par er EM i Kolding, der begynder den 25. april.