- Jeg regner ikke med damesinglerne før om fem til otte år

16x9
Line Kjærsfeldt (th) er Danmarks højest rangerede damesinglespiller. Hun fylder 23 år på torsdag og dermed stadig langt fra sit topniveau, ifølge sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

De unge danske damesingler skal ikke måles på deres nuværende niveau. De er nemlig langt fra færdigudviklede som badmintonspillere.

Dansk badminton har leveret store damesinglespillere gennem tiden. Senest med Tine Baun og Camilla Martin.

Men den næste i rækken, der vinder Super Series-titler og store VM- og OL-medaljer, lader vente på sig.

Danmarks højest rangerede damesinglespillere er lige nu den snart 23-årige Line Kjærsfeldt, 23-årige Mette Poulsen, Natalia Koch Rohde på 21 år og Mia Blichfeldt, der blot er 19 år gammel.

- Jeg regner ikke med dem før om fem til otte år. Det er der, de skal toppe, siger sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom i TV 2 Badmintons podcast.

- Så er der ind i mellem nogen, der stikker af, og som er unikke talenter. Om vi får sådan en på damesiden, det skal jeg ikke kunne afvise. Men historisk set har vores damesinglespillere først toppet på den anden side af 25 år, siger Jens Meibom.

Den seneste danske sejr i damesingle på Superseries-niveau kom i 2013. Her vandt den dengang 33-årige Tine Baun sin tredje All England-titel og stoppede samtidig karrieren.

Tine Bauns første store titel kom i 2007, hvor hun 28 år gammel vandt Japan Open.

Derfor er det ikke fair at bedømme de nuværende damesinglespillere på deres internationale resultater, mener sportschefen.

- Hvis vi antager, at de (damesinglespillerne, red.) starter med at dyrke deres sport, når de er mellem seks og otte år. Så har de været i gang i de der ti eller tolv år. Her er de faktisk kun halvvejs i deres udvikling, hvis vi tror på, at de skal toppe, når de er 28 år, siger Jens Meibom.

- Det betyder noget i forhold til den måde, vi anser på dem. Skal de toppe nu her? Skal de lave gode resultater? Nej, det skal de ikke. De skal bare stadig udvikle sig som badmintonspillere, siger Jens Meibom.

Derfor skal både klubberne og de danske badmintonfans passe på med kun at kigge efter resultaterne hos de unge damesinglespillere.

Det er for eksempel ikke nødvendigvis lighedstegn mellem at præstere godt til de forskellige danmarksmesterskaber i ungdom og så til et senior-VM eller All England.

- Jeg synes, det er fint, at man laver ungdomsresultater, og at man er fokuseret på DM. Men man er kun halvvejs, når man er 18 år. Og vores mål er, at de bliver gode på en international målestok – ikke national – herfra hvor jeg sidder, siger Jens Meibom. 

Hør hele debatten om den danske talentudvikling – og heriblandt altså også de danske damesingler i TV 2 Badmintons podcast. Den findes på iTunes eller SoundCloud under ’TV 2 Badminton’.