Dansker opdagede medalje-brøler: - Jeg havde ikke selv nogen idé om det

Danske Mette Poulsen var i den grad vågen, da de fire damesingler fik overrakt EM-medaljer søndag i Kolding.

Det var nemlig lige før, Sabrina Jaquet fra Schweiz havde fået ekstra meget hæder med hjem fra EM i badminton.

På plads nummer to stod skottiske Kirsty Gilmour, efter hun netop havde tabt EM-finalen til VM- og OL-guldvinderen Carolina Marin.

Gilmour ville gerne have en selfie med de tre andre damesingler, men da der kom mere lys i hallen, blandede danske Mette Poulsen sig pludselig i tingene. Hun havde nemlig spottet, at skottens medalje glimtede med den forkerte farve, det fortalte Kirsty Gilmour efterfølgende.

- Mette opdagede det. Hun sagde, at Sabrina havde fået sølvmedaljen, og jeg havde en bronze. Så vi byttede lige hurtigt, selvom jeg ikke tror, Sabrina havde lyst til at bytte, grinede Gilmour og slog fast, at hun ikke selv havde opdaget fejlen.

- Jeg så det ikke selv, for det var så mørkt derinde, og lyset var skarpt, så jeg havde ingen idé om det. Jeg tog jo bare, hvad jeg fik. Jeg spillede jo imod Sabrina i går, så de må have misforstået hvem der vandt, tilføjede hun og brød igen ud i et stort grin.

Inde på banen var der ingen tvivl om, at spanske Carolina Marin endnu en gang var klart den bedste i Europa. For tredje år i træk sikrede spanieren sig EM-titlen, da hun vandt 21-14, 21-12.

Kirsty Gilmour var kun seedet som nummer syv, men hun tillod sig alligevel at være skuffet, selvom hun først nu er på vej tilbage mod det niveau, hun tidligere har vist. Siden EM-finalen sidste år har hun kun spillet syv turneringer med langde skadespauser imellem.

- Marin er noget helt specielt, men jeg følte, jeg havde en god chance i dag. Jeg gjorde alle de ting, jeg havde planlagt, men det er så svært, når hun kommer med så stor power. Jeg er ganske tilfreds, men selvfølgelig altid lidt skuffet over en sølvmedalje, sluttede Gilmour.

Sabrina Jaquet fra Schweiz og danske Mette Poulsen tog sig af de to EM-bronzemedaljer, da rette ejermand ellers lige var fundet.